stinalill

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2010

Gubbar på Galleri Astley

Av Stina - 11 augusti 2010 20:14

Igår hämtade Lotta upp mig och vi åkte till Galleri Astley i Uttersberg. Det var nå´n utställning där, som hon tyckte verkade intressant. Och det var det - intressant alltså. Och spännande och rolig!!


I ett rum fanns ett stort bord och där stod ungefär tvåhundra huvuden på varsin pinne!! Det var två stolar placerade framför bordet - och nog behövde man sätta sig och titta - och titta, skratta och titta!!


 

SAM WESTERHOLM heter konstnären.


Huvudena var gjorda i olika slags lera, några var lite målade. och ALLA hade olika uttryck och utseende!!


Klickbilder!

                                   

Det här är så klart bara ett axplock av alla gubbar. Jag fotade och fotade. Men till slut var batterierna slut i kameran. Och jag hade glömt att stoppa med extra batterier! Som jag alltid brukar ha annars....


Denne konstnär hade även gjort andra statyer och oxå tavlor. Väldigt farsinerande utställning, som jag varmt kan rekommendera dig att ta del av, om du bor i krokarna!!


Det slår mig nu - hade han inga glada ansikten på utställningen? Eller är det jag, som har valt ut de sorgsna och arga nunorna? Det vete 17..... Jag ska i alla fall nämna, att han hade helt "normala" ansikten OXÅ!


För övrigt var jag bjuden till Lotta i fredax eftermiddag, för att äta surströmming tillsammans med henne och Heffa. Mums!! Det var läänge sen och det smakade ljuvligt!! Men jag vågade inte äta så mycket - det är ju väldigt salt - och salt binder vätskan kvar i kroppen. Jag tog xtra Furix både fredag, lördag och söndag. Men först på söndan släppte kroppen ifrån sig - jösses vad jag kissilerade!! Men det var det i alla fall värt - det vara flera år sen jag vågade äta surströmming sist!! Men nu vet jag, att det GÅR - utan att hamna på akuten.....


Annars verkar det som om sommaren är slut....? Just nu har himlens alla portar öppnat sig över Skinnsberg. Som vanligt längtar ju jag efter sol, sol, SOOL!! Och visst tittar den fram emellanåt. Men inte ordentligt, så jag kan ta en dag vid badklippan. Tur i alla fall, att det hann komma en riktig värmebölja tidigare i sommar. Och det är grönt ute och skapligt varmt - så jag får nog vara nöjd ändå. Tur att man inte bor i Pakistan eller i Moskva!! Och ett nytt sömnadsprojekt har jag i huvét ;)




 
 
Ruth

Ruth

12 augusti 2010 09:39

Fy så många fula huvuden på pinnar, hur kan man komma på något så bisarrt, ser ut som halshuggna troféer. Ja, våra konstnärliga ådror ter sig olika.
Kan inte i min vildaste fantasi förstå dom som äter (rutten och jäst) surströmming, tvi vale. Smaken är som baken, på Norska heter denna vidriga fisk "Rakfisk". Tacka vet jag en god köttbit.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Love

Love

15 augusti 2010 10:03

Hej du glada pensionär.
Hoppas allt är ok och att solen inte försvunnit från Skinnsberg. Lite mer värme och något bad kan du väl få. Jag måste ha riktigt varmt vatten för att inte stelna helt när jag badar så det blir mest i Thailand.
Kan inte säga att jag gillar konsten på galleriet men dina konstvärk är fantastiskt fina.
Varje gång jag ser något vackert blått tänker jag på dig för du har blivit Tant Blå för mig.
När jag läste om surströmming blev jag så sugen men ska jag ha det får jag nog sitta på altanen själv och smaska. Får nog hitta någon att bjuda in för mannen vägrar.
Kommer du på bloggträffen i Örebro på lördag, skulle vara roligt att träffas.
Ha en bra dag och sköt om dig.
Kram från en annan glad pensionär.
Love.

http://www.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annsan

15 augusti 2010 17:02

Vilka härliga ansikten! Dom har upplevt en del dom som varit modeller... Ska försöka ta mig dit någon dag... Kramen

 
Lambergsfruaa

Lambergsfruaa

16 augusti 2010 11:44

Hmm, njae, näe - den här typen av konst tilltalar inte mig. Jag tycker nog att dina egna konstverk är bra mycket bättre ;) Å andra sidan är det alltid intressant att se, vad andra har åstadkommit och visst kan man hitta inspiration även av sådant man inte direkt gillar. Alltid trevlig att komma ut och se sig om lite i alla fall.
Surströmming? NEJ Tack! Absolut inget jag längtar efter - snarare tvärtom ;) Mina föräldrar däremot var mycket förtjusta i den lilla fisken och hade nästan alltid en burk stående på lut. När den öppnades rymde jag fältet.
Jodå, jag har prövat ett par gånger, men inte blivit övertygad om den fiskens storhet.
Önskar dig en bra start på veckan!
Soliga kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

16 augusti 2010 23:35

Hej Stina!! NU var det länge sen hjag kikade in i din blogg, ser jag. SÅ många vackar saker dy sytt och syr!! Dyu är en riktig konstnär du!! SÅ vackra fina saker du gör!
Läser att duätit surströmming också!! Gott!! jag älskar det också..."klämma"..äter du den så elelr har du allt på tallriken...

Har du anmält dig till Örebro på lördag!! Jag vet att 1 person är anmäld..som INTE KAN komma..så det finns en för mycket... kostna som vi var o en betalar..för mat och bovling är 2 67...tror jag det var... Det är SITA...som håller i träffen..
Kramen vännen!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingegerd

Ingegerd

20 augusti 2010 21:33

Tänk om man skulle hitta sitt eget huvud i den samlingen, man vet ju aldrig........
Tänkte på Dig nu då jag fått hem två fantastiskt vackra tyger i blått! Om Du vill se dem maila mig:
ingegerd.holmsten@comhem.se. Du är ju så makalöst duktig att sy, vilken begåvning!Grattis till pensioneringen, skönt att veta att Du har all rätt att göra vad Du själv önskar! Ha det gott!

http://vitplister.blogg.se/?tmp=20212905

 
Ruth

Ruth

24 augusti 2010 12:13

Hoppas du mår bra vännen, det är ett tag sedan du skrev så jag undrar ?
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards