stinalill

Alla inlägg den 16 mars 2012

Av Stina - 16 mars 2012 20:27

Den 6 mars åkte jag till Gävle för att fira Majan, som fyllde 12 år!! Jag förstår inte - så snabbt dom växer upp!! JAG är ju likadan som jag alltid har varit.... ;-/ Och nu är Maja lika lång (kort??) som jag!!


När hon kom hem från skolan, stekte lilla damen pannkakor - till pannkakstårta!! Och vispade till en till smet (till ännu en tårta), som Linnea var så snäll och stekte. Medan födelsedagsbarnet fixade till tårtorna tills gästerna skulle komma. Och det går väl inte att komma ifrån, att det blev mååånga paket!! Hon är ju oxå enda barnbarnet på sin mammas sida. Men det är roligt, att ge Maja presenter - hon blir så glad för vartenda litet paket! Jag lyckades fånga henne på två foton, men eftersom hon har sagt, att hon inte vill vara med på foto, så publicerar jag dem inte....


Detta är bara en bråkdel av alla paket - och så tulpaner från farmor....

 


Sen en bild på födelsedagsbarnets ädla fader ;-/ - eller vad man ska säga....

 

Han ÄR faktiskt rätt snygg i vanliga fall.....


Lillasyster Milou däremot säger ännu inte ifrån till att bli fotad ;-) Så det blev hon minsann!! Jag tog oxå några filmsnuttar på henne, men det tog så jättelång tid, att ladda upp, så jag avbröt det...


Och visst är hon en rekordsöt bebis....


   

Här har hon fått syn på först den ena, sen den andra girafftoffeln på sina fötter!! Denna giraffdress fick hon i julklapp av syster Maja (och farmor) Och hon pratade så det bubblade i munnen och flinade av och till :-) Hon verkar vara ett väldigt "snällt" barn. I och för sig är ju alla barn snälla, men Milou verkar inte vara nå´n skrikbebis - verkar glad, lugn och nöjd med livet.... Det var minsann annat med hennes pappa, som var både kolikbarn och öronbarn, när det begav sig.....


Sen visade Maja mig ett sätt, att måla mönstrade naglar!! Men droppade olika nagellacksfärger på varandra ner i en liten skål med vatten. Sen petade man lite med en tandpetare i detta, så det blev lite "randigt". Därefter doppade man naglarna i "röran". Men först tejpade man runt naglarna, så inte skinnet fick nå´t lack på sig. Det blev jättehäftigt!! 


För övrigt rullar dagarna på i en hiskelig fart. Det är så fantastiskt - nu är nästan ALL snö borta!! Och våren nalkas med stormsteg - även om den inte är riktigt stabil ännu. Igår när jag hade varit och hälsat på Anita, kom jag till och fick äntligen bilen tvättad i Fagersta - maskintvättad. Så ska jag ta en lämplig dag och tvätta av henne inuti oxå och dammsuga. Har även konstaterat, att det är dax att sy nya stolsskydd till framsätena. Det ena är faktiskt utslitet på förarplatsen.


I tisdax var jag och tog PK-prov och passade samtidigt på, att be Lotta ta ett blodtryck. Eftersom jag tyckte, att jag var lite snurrigare än vanligt. Och jodå - det var lågt - 100/65. Sen tog jag trycket flera gånger hos Heffa och då var det ännu lägre. På onsdan ringde sen Dr N upp mig !! och ordinerade ett minskat intag av Furix. Så nu ska jag äta bara en halv tablett om da´n - för ett år sedan tog jag sex Furix om da´n!!


Ibland undrar jag, om det vore möjligt att sluta med fler meduxiner. Men jag vågar inte pröva. När jag sist gick uppför en trappa, (när Annsan och jag var på konsert på herrgår´n förra freda´n) så blev jag fortfarande så där fruktansvärt flåsig. Lät som jag hade sprungit uppför trappen i högsta hastighet. Känns lite förargligt om folk ser det. Därtill tar jag snedsteg då och nu - speciellt när jag är bland folk av någon anledning. Men - jag är ju i princip nykterist!! Så när som på Baileys sådär en gång per år ;-) 


Så har jag sytt en lite annorlunda tavla - med hål i!! Den var kul att sy, men inte riktigt så effektfull, som jag hade tänkt mig.... Den hänger just nu på mitt balkongfönster, där trädet utanför skymtar igenom. Och så några detaljbilder där man ser de "lösa" trådarna jag har sytt i hålen ;-) Så sydde jag även fast små vita pärlor här och där, men dom syns inte alls, när den är upphängd. Upptill och nertill har jag sytt fast bambupinnar, som jag har målat vita.

     

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards