stinalill

Direktlänk till inlägg 12 mars 2010

Foto på tyg

Av Stina - 12 mars 2010 20:30

F´låt - jag glömde ju att TACKA för alla kommentarer jag fått till mitt förra inlägg!! Vad gulliga ni är, som skriver ändå, fastän jag är så trög.... Blev så glad för alla vänliga ord!! Tacketack!!


Flera undrade hur jag gjorde, när jag förde över bilderna till kuddarna. Jag matade helt enkelt in ett särskilt papper i skrivaren, när jag skrev ut fotona. Så´na papper finns att köpa i fotoaffärer eller i varuhus. Claes Olsson t ex. Det finns papper som är avsedda för både ljust och mörkt tyg. Sen stryker man med varmt strykjärn bilden till ett slätt bomullstyg. Alltså man stryker på fotots baksida och drar bort skyddspapperet, när bilden har svalnat.


Sen har ju jag sytt en smal "ram" runt varje foto. Av ett dubbelvikt struket band. Och sen fortsatt med annat tyg utanför detta. Men man får passa sig för, att komma åt med strykjärnet på själva fotot. Både på fram- och baksida. Det står på beskrivningen, att man kan tvätta i maskin t o m, men man får inte sträcka ut plagget eller örngottet, för då kan bilden spricka. Man kan ju oxå stryka över bilder till kläder - t ex t-shirts....

 
 
Ruth

Ruth

13 mars 2010 19:49

Var det så enkelt att få foton över på tyg, trodde du hade lämnat in det någonstans och fixat det, du är så påhittig och finurlig, bättre present kan man inte få en dessa kuddar.
Ha en fin kväl och söndag / kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

16 mars 2010 22:23

Åh, Grattis Stinalill till din fina hall! jag förstår sä väl att du är mer än nöjd och glad;)
Tack för tipset om foto på tyg - hade ingen aning om att det var så enkelt! Så nu gäller det bara att välja ut en fin bild till sommarens T-shirt;)
Soliga kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

18 mars 2010 18:30

Vad då förlåt??? Du har liksom jag inte haft tid att blogga men våra gemensamma vänner är just vänner och de tittar in och förstår att vi kommer igen när tiden räcker. Jag blir normal från och med måndag.

Viken vacker hall och som du vet älskar jag blått och det gör antagligen du också. Den är så vacker !!! Grattis till den.
Ha det gott och ha nu en bra helg och njut av blåhallen.
Stor kram från mej !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

19 mars 2010 17:04

Kära Stina!
Har haft det exremt jobbigt ett tag, men börjar nu kunna blicka lite framåt igen ;o)
Dina fotokuddar ser ju helt fantastiska ut och jag kan inte nog berömma dig för din kreativitet...så fint så !!!
Att du blev nöjd med din nya hall är lätt att förstå...det är ju bara att titta...så läckert så !!!
Ha en härlig helg och kram på dig vännen !!!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

20 mars 2010 00:00

Hej Stina!!! Ett tag sedan jag var inne o kommenterade...Har läst men Då orkade jag inte skriva.
Bloggen tar ju många timmar i tid...både att lägga in bilder, skriva, läsa OCH kommentera. Men MYCKET roligt!!!
Du har verkligen gjort ett HÄSTJOBB!! Både med de fina kuddrana och all renorvering och med allt "bredvidarbete" som inte syns men är mycket tidsödande och krävande. Skönt att du nu fått det färdigt och färger som du ville ha.
Kram till dej och öb¨nskar dig en TREVLIG HELG!!

http://margitholm.blogg.se

 
Love

Love

20 mars 2010 21:42

Så otroligt vackra dina kuddar är. Du SKA känna dig så stolt och dessa kuddar blir ett minne för livet.
När det gäller hallen gillar jag den, blått är flott och en av mina favoritfärger. Förstår att du är nöjd med resultatet. Att blogga är ett nöje som jag gör när andan faller på så gör det inte till något krav.
Vi finns här för varandra oavsett hur ofta vi bloggar eller skriver kommentarer.
Ha nu en skön söndag min vän.
Kram
Love.

http://vindalou.bloggplatsen.se

 
Ingegerd

Ingegerd

22 mars 2010 19:47

Grattis till fina hallen! Den svåraste platsen hemma att få ordning på tycker jag, en massa skor och kläder hos oss, ser ut som om 10 pers bor här i stället för endast 2!
Nu vill jag gärna veta vilken sorts symaskin Du har och om Du kan rekommendera den eller någon annan. Ska nämligen köpa en till dottern, men kanske även kommer att låna den ibland. Har själv en Janome Quilters Companion. Är väldigt tacksam för Dina erfarenheter!

http://publishme.se/1611/entries/article/73867728

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards