stinalill

Alla inlägg den 22 september 2011

Av Stina - 22 september 2011 18:01

När det var finväder i fredax och lördax, var jag ut i skogen igen!! Tänk vilken tur jag har, att jag har min lilla Pippibil, så jag kan komma ut!! Och här i Skinnsberg behöver man ju inte alls åka särskilt långt, för att komma till skogs. Så med käppen i högsta hugg, stapplade jag fram i en ljuvlig, mossrik skog :-) Inte nå´n långtur, men en tur - trattisar hittade jag i massor!! Och trattisar gillar jag - tycker t o m att de smakar mer än gula kantareller!


     

Tänk att vara svamp och växa upp i den mjuka, sköna mossan! Och ha sällskap av hela tjocka släkten!! ;-) Jag måste ju gå i en lättgådd skog, så jag orkar ta mig fram. Och visst kändes det frestande, att slänga ikull sig och vila i i den mjuka, gröna mossan ;-) Men - det hade väl inte varit så trevligt, att bli blöt.... 


Tänkte att jag får väl lov, att ta på mig jympadojor nu. Så inte vattnet sipprar in i sandalerna. Jag har gått heela sommaren i sandaler. Men dom jympadojorna ska jag inte använda mera. Jösses vad ont jag fick i högerfoten :-( Sulorna är ju stumma och det klämmer åt om högertårna, så varje steg blev en pina.


Men käppen fyller helt klart sin funktion. Det är nog många omkullramlingar, som jag har undvikti genom att stötta mig på den! Tyvärr gör det, att jag får ont så förbaskat i min högeraxel. Så jag är tvungen att stoppa i mig lite piller efteråt. Och det visade sig på PK-provet nu sist. Det låg på 3 - högre än så får det inte vara. Men det rätar säkert snart till sig.


Ja, ja - gamla tanter med sina krämpor ;-)

Av Stina - 22 september 2011 17:18

Det är långt mellan gångerna nu - i min blogg/dagbok....:-( Jag tänker varje dag - ikväll ska jag skriva.... Och jag pratar med mig själv och tänker - det där ska jag skriva ner. Men, men - nu blev det av i alla fall :-)


Jag har faktiskt sytt en hel del, som jag inte har "bokfört" på bloggen ;-) Annsans ryggsäck t ex - den höll ju på att aldeles gå upp i atomer - hon har haft den rätt länge och slitit ordentligt på den. Tror att hon hade den rätt kär.... Så när jag fick hand om den, sprättade jag bort dragkedjan och tog reda på andra användbara prylar på den. Bl annat lite av det tyg, som såg bäst ut och gjorde en tavla till henne!! R I P...

Sen sydde jag en ny ryggsäck åt henne, som jag höll på länge med. Eftersom jag inte fick den, som jag ville ha den....

Det blir klickbilder idag:

      

Ett ganska mörkt jeanstyg, som jag hade i mina gömmor. Så blev det  små mumlor på, som flyger omkring. Tyvärr blev den lite för hög - jag har ju inga mönster, utan använder ögon måttet. Och ibland fallerar det måttet ;-) Men jag ska ta av den, när hon lämnar hit den för åtgärd....


Sen blev det en väska till mig själv. Den kämpade jag oxå rätt länge med - och den blev oxå lite för stor - tyvärr. Men det går inte, att göra nå´t åt.... Den är fodrad med det blåa tyget och har en utvändig ficka med dragkedja och många fickor inuti. Många fickor har Annsan lärt mig, att det ska vara ;-)


 


Sen kände jag läänge ett motstånd mot att sy. Kändes som jag inte KAN sy längre - det blev ju bara fel och fel - inte alls som jag hade tänkt mig. Men så kollade jag en dag lite på vilka tyger jag har. Hittade ett som jag fått av Birgitta och jag tyckte, att hon skulle ha en liten väska av det tyget. Och efter det hittade jag ett sån´t tyg, som jag tycker är väldigt vackert. Så det blev en väska till!! Man kan ju tro, att jag alldeles har fått dille på väskor. Men nu är det nog slutväskat ;-) 


   


    

Båda väskorna har fullt med fickor inuti och den rosa/gröna är fodrad med enfärgat grönt Och den blå är fodrad med ett blått sidentyg!!


Sen har jag tvingat igång mig och håller på med en tavla. Men jag har svårt att frammana nå´n glädje i syendet. Det blir mest för att sysselsätta mig med nå´t - för att få dagarna att gå.... 

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards