stinalill

Alla inlägg den 18 april 2010

Av Stina - 18 april 2010 19:05

Igår tog jag mig iväg på en jättefin konsert i Norbergs kyrka - "Förklädd Gud". Bergslagens kammarsymfoniker och några kyrkokörer + två solister - far och dotter. Så läste "min" Anita Hjalmar Gullbergs dikt mellan musikstyckena. Stämningsfullt. Och kyrkan var helt fylld av folk!!


Anita bjöd hem mig till sig efteråt. Där var hennes bror med familj och en del andra vänner till Anita. Soppa, bröd, smörgåstårta, kladdkaka, grädde och mangosorbet. Jag hade ju ingen aning om, att det skulle bli så festligt - då hade jag väl åtminstone tagit med mig lite blomster. Men det var riktigt trevligt, en varm stämning - så t o m jag tog mig in i samtal och var riktigt social....


Så har jag kommit igång att sy lite.

 

  

Jag fick beställning på ett babytäcke i blått och så här bidde det. Först hade jag tänkt mig vita hjärtan strödda över täcket. Men se det stämde inte - det ser ju vem som helst, att det är himmel och hav..... Så det blev fiskmåsar "strödda" äver täcket istället.


    Klicka på bilden om du vill se den större....  


Så har jag oxå sytt några set med spishanddukar och grytlappar faktiskt. Jag som har sagt, att jag aldrig mer skulle sy såná igen.... Tämligen less på dom. Men jag har lyssnat på bok under tiden - då går tiden fort.


Jag har återtagit mina sovmornar igen. Sååå skönt att ligga och snarka till, efter att ha läst tidningen. Men "imorse" blev klockan faktiskt 12.30, innan jag masade mig upp till frukost! Det är lite föör länge t o m för mig ;) Jag hinner ju inte få i mig de måltider jag ska ha *fniss*


Dagen idag har jag borrat och skruvat upp krokar på min hatthylla. Det är lite pyssel, när man inte är van. Men ibland hjälper tydligen inte vanan heller. Vice värden erbjöd sig att skruva upp min nya hatthylla på väggen. Och den hjälpen tog jag så klart emot. Han har varit snickare i hela sitt liv och är nu pensionär. Och slagborrmaskin och vattenpass hade han ju. Men lik 17 hamnade hyllan snett!!  Fullt synligt snett - det är inte bara jag som ser petitesser minsann!


När Tom sen var hit och rensade min dator från ett virus, som jag hade fått in, erbjöd han sig att komma som Fixar-Malte och borra om hyllan. Så nu har jag ringt kommunen och beställt honom. Så får vi väl se, om hyllan kan räta upp sig..... Så ska jag fråga den unge mannen som snickrade hyllan åt mig, om har har lust att göra en liten skohylla oxå åt mig i samma stil. SEN är nog hallen HELT klar!!! Skulle velat ha spegellister på innerdörrar oxå, men det får jag nog skippa. Jag har frågat på åtskilliga ställen efter färdiga paket med så´na lister, men inte fått nå´t napp.


När jag en gång var på hantverksmässan i Borlänge, såg jag fåglar i svart smide eller plåt kanske det var. Bestämde mig bums för att köpa några så´na. Men tänkte, att jag tar det på väg ut sen. Tji fick jag - då var dom slutsålda!! Dom hade varit jättesnygga på en ljus utevägg. Tyvärr har jag ju tummen mitt i, när det gäller att jobba i andra material än tyg. Men nu har jag fått en idé om att sy några flygande fåglar i svart tyg.....? Har ingen aning om det går, men jag ska prova i alla fall.....                           

    





Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards