stinalill

Alla inlägg den 24 juni 2010

Av Stina - 24 juni 2010 20:43

Hög tid att peta ner några rader....


Igår tog jag mig i kragen, packade massäck och for ner till sjön. Bäst att njuta medan det går var tanken. Och visst är det ljuvligt, att ligga där i värmen och känna vindarna alldeles lagom - med en bok i öronen och en kopp te i handen.... DET är sommar för mig.


Så fiskade jag fram kameran ur väskan och fotade lite runt omkring. Utan att resa mig ens fångade jag dessa små, små blommor. Den vit-blå är i verkligheten inte mer än ett par millimeter och den gula i mitten ca en centimeter! Klicka på bilden för större foto.

      


Skräddarna är många, men väldigt svåra att få med på bild. Det tar ju en liten stund, att zooma in och få in skärpan och dom är snabba dom små liven. Konstiga djur i vår herres hage - tänk att kunna springa PÅ vattnet!

       

Det blå"randiga" djuret var ca tre centimeter stort och kunde flyga! Fast jag kunde inte se några vingar!! Men de förhållandevis stora ögonen syns....

   

Det är svårt, att låta bli att fota spegelmotiven över vattnet - sååå vackert! Kanske lite uttjatat motiv, men jag njuter av att se detta skådespel varje gång.  


När jag ändå tyckte jag hade fått nog av sommar denna dag, packade jag ihop och började gå den lilla stigen mot bilen. Till saken hör, att det är svagt uppåtlut där och det är den värsta tänkbara prövningen för min hjärtsvikt. Då går jag som en lus på en tjärad sticka. Gråten stod i halsen. Men till slut blev jag riktigt förbannad - ska 17 sega mig fram här som den värsta 90-åring!! "Nu jäklar ska du få smaka på, ditt beläte till hjärta" tänkte jag. Och satte fart som ett bättre begagnat ånglok. Tyvärr GICK det inte särskilt länge, jag flåsade som en varm hund i bastun och fick ändå inte luft så det räckte, snubblade fram och jag blev svag och skakig i benen. Så den sista biten fick 90-åringen gå.... 


Efter vägen hem stannade jag och plockade blåklockor (eller om dom heter ängsklockor) - det fanns hur mycket som helst!! Tydligen ett blåklocksår i år ;) Prästkragar likaså. Gick ut i havet av lupiner oxå och plockade mig en rejäl bukett!!

     


Visst har vi lärt oss att tistlar är ett ogräs. Men ett väldans vackert ogräs tycker jag!! Kolla in nyckelpigan på den vänstra bilden och flugan på den högra!! Dessa kryp såg jag inte, förrän hemma i datorn!! 

     


Sen blev det ett stopp till på väg hem. Såg små vita änglar stå i gräset i trädgården till ett hyreshus!! Krypkörde fram med bilen så sakta, så jag fick mororstopp. Sen tänkte jag - fota.... Så jag parkerade och klev ur. En kvinna satt på yttertrappen och rökte och jag frågade, om hon gjort statyerna. Javisst!! Hon visade och berättade - hon var från Malmö, men hade bott i Skbg i sju år! Gått tre år på Skbg:s folkhögskola. Änglarna hörde ihop i par - dom hade en vinge var!! Så bjöd hon mig in i sin ateljé, som hon hade i källaren. Oj, oj, oj!! Vackertarmen skrek - KÖÖÖP!! Men jag nöjde mig till slut med den lilla vätten med stora fötterna!! Såå kul!! Den har personlighet!!!

    

Änglarna är ca två decimeter höga och vätten (som här fått posera en stund i mitt älvlandskap) drygt 15 centimeter hög. Så hade hon placerat ut några vättar i träden, som växte intill!

Hennes hemsida är www.capeunique.se - värt ett besök!


Läkarbesöket får jag ta en annan gång....


Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards