stinalill

Alla inlägg den 23 april 2011

Av Stina - 23 april 2011 19:20

Igår var jag upp till Riddarhyttan och hälsade på hos Annsan med familj. Och Annsan vet vad hon gör :-) Den grå filten har lättat och humöret känns lättare! Sååå skönt!!


Ankie skrev i en kommentar på Facebooki förrgår "du kanske längtar efter dina barn". Och det var ju precis mitt i prick!! Att jag inte hade kommit fram till det själv.... Fast visst känns det lite, som om jag får skylla mig själv. Jag har ju gjort valet att bo kvar i Skinnsberg. Med skogarna och sjöarna och vännerna.... Men det gör ont att längta.... Och det är väl som "min" Anita säger - när man lever singel, så fastnar man i sina tankar och känslor. Man får liksom inget bryt eller input. Men det fick jag alltså igår :-)


Vi satt i den underbara solen och fikade först - en fantastisk god "godis"paj med dumlekola och nå´n mer choklad ;-) Och så vispad grädde till det - mums fillibabba!! Så tillbringade vi eftermiddagen i solens ljuva värme och gjorde oxå en vårinspektion i trädgården..

 

Många knoppar är på bristningsgränsen - månne dom har öppnat ut sina blad idag.....?


Sen är ju både Harry och Annsan vänner av naturen och ser alla former som naturen skapat i pinnar, stockar och rötter! Därav en liten samling på tomten : 

 


Detta skulle man ju kunna tro är ett navigeringsmärke ute på havet;-) Men det är stötta för vildvinet att klättra uppför.... Han är ju liasom lite händig - han Harry ;-) och Annsan har många ideér och uppslag.... 


Det känns så fantastiskt med alla blommor, som finns bäde här och där i dessa vårtider :-) Här en liten viva, som har vågat sig fram!!


Det här ser ut som förgätmigej - men det är nå´t annat - minns inte vad. Men jag minns så vacker den var!!


Sen alla vitsippor förstås!! Tyvärr tycker jag inte, att dom gör sig så bra på foto, när man fotar många. Men vi kom överens om, att en vitsippsbacke bland björkar är det svenskaste som finns :-)


Sen några "upplysande" minipåskliljor som Annsan plantat ut....

 


Men även förra årets gamla blomställningar är vackra på sitt sätt, tycker jag..... 

 


Och inomhus fanns det oxå blomster minsann! Fantstiska dubbla tulpaner i färger som jag aldrig sett tidigare!!


För att inte tala om denna "Svärmors tunga", som jag inte visste, att den KUNDE blomma!!! Det har jag aldrig sett vare sig på bild eller i verkligheten tidigare!!


Ja sen har jag gräsliga foton på Annsans ryggsäck!!! :-( Hu jedane mig så den ser ut!! Jag får ju skämmas över att tillstå, att jag har sytt den en gång.... Urblekt och trasig har den blitt. Men Annsan har gillat den och använt den länge och mycket... Och det är ju bra i och för sig. Men tant Blå har ju vissa funderingar hur en nyare variant skulle kunna se ut.... En får väl se, när andan faller på.... Men enligt fotona så brådskar det, innan Annsan får bära sina pryttler i famnen....      

                           

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards