stinalill

Alla inlägg den 27 april 2011

Av Stina - 27 april 2011 20:07

Igår hände det mig nå´t konstigt. Jag satt och slöade och spelade ett spel på Fb. Rätt som det var kände jag hur det snurrade runt i huvét!! Äh det går väl över. Ändrade blickfånget till nå´t som var alldeles stilla. Satt en stund, men det gick inte över. Tänkte att jag får väl gå runt lite, så försvinner det säkert. Men när jag reste mig från stolen var jag sååå nära att trilla omkull!! Hela havet stormar.... Så jag satte mig igen. Det dröjde ungefär en halvtimme, innan jag var så pass, så jag kunde resa mig.


En TIA??? (Liten stroke) Det verkade ju faktiskt så. Men jag äter ju Waran (blodförtunnande) för 17 gubbar!! Då kan man väl inte få nå´n stroke??? Ja skit samma - det gick över....


Ja så här blev min senaste tavla - "Utslängda i kosmos".... Drygt 35 x 40 cm stor. Tråden som jag har sytt "krumelurerna" med är en och samma tråd, som växlar i nyanser.


Klickbilder

Den vita mor/barn-figuren är först "krumelur"sydd med vit tråd. Sen har jag sytt på små, vita pärlor runt om i ytterkant. Och likadana pärlor inuti figuren. Det strålande ljuset är sytt med silvertråd.  

       


Den nästsista tavlan tror jag heller inte, att jag har dokumenterat...

"Vintern möter våren" tror jag att jag döpte den till. Den är drygt 50 x 60 cm. Den ramen som syns på detta foto sprättade jag bort. Och sydde istället dit en lite mörkare blå.

Tavlan innehåller 285 små lappar *pust*!! Och hela tavlan är "krumelur"sydd i olika nyanser blått. Men denna blev jag ändå rätt nöjd med. Trädet gick väldigt snabbt att få till. Jag ritade på fri hand med vit sömnadskrita direkt på tyget. Och klippte sen ut - inga ändringar!! Sen har jag oxå sytt några strålande "solar" i silvertråd + några "vissna" löv på marken.

 


Idag var jag tvungen och ut och handla. Men när jag klev upp ur goa sängen, var grusgången utanför porten ett enda stort dike!! Uppgrävd med grävare.... Och min väg ut med bilen var alltså omöjlig att köra :-( Denna för.... fiberkabel, som skulle ner i jorden. Men jag gick ut och pratade med gubbsen och dom fyllde igen diket ganska snabbt. "Tack för det Televerket". Fast Telia har ju lämnat ut jobbet till underleverantörer. Ja huvudsaken var ju att jag kom mig iväg till affär´n i alla fall.


Så var jag iväg en sväng ut i skogen oxå och hämtade ny mossa till mitt älvlandskap. Den jag hade tagit in förut, var inte den rätta. Och när jag så gick ut på balkongen kom den goa solen fram och värmde upp mig, när jag stod och möblade om i min "lekskog"!!

I år har några små troll oxå kommit till... Och jag blir så glad varje gång jag kollar ;-))

Tidigare plantade jag penseér oxå.

I balkonglådorna:

 

....och i ampeln. Där även en påsklilja fick sin plats. Tyvärr har den redan blommat över

 

Före påsk satte jag oxå påskris i några korgar. Men nu är det ju dax att ta bort det igen. Tiden springer fort!! Nu är alla björkarna riktigt gröna redan och det växer så det knakar överallt!! Härligt!! Men på dan idag var det bara 13,5 gradet ute. Men det får man väl ändå vara nöjd med. Dagarna i påskas var välan bara en försmak på sommaren....    

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards