stinalill

Alla inlägg den 26 maj 2010

Av Stina - 26 maj 2010 21:08

Så var det då ett bra tag sen sist igen.... På lördag är det tre år sedan jag startade min blogg!! Tänk så snabbt tre år har gått!! Och jag har i alla fall inte lagt ner bloggen - jag vill kuna skriva av mig, när jag känner för det. Men jag märker ju, att inte blir det nå´t skrivet varje dag precis....



Den här tavlan heter "Brevet från mamma" eller "Starstream"....

 

När jag var hos Dr Ola härom sistens, kom han in i rummet och sa "Nej men se fru Starstream - det var länge sen sist!" Jag heter alltså Stjernström i efternamn och det är min mammas flicknamn. Men Starstream lät väldig annorlunda, tyckte jag. Och jag såg tavlan framför mig på en gång!!


Jag har alltså några brev i min ägo, som min mamma har skrivit. Och även några foton på henne och på mig vid späd ålder. Så jag har scannat, beskurit, förstorat och spegelvänt både foton och brev. Och skrivit ut på ett sorts papper, som man stryker över på tyg. 


På det nedersta fotot t ex sitter jag i snön med vit päls, pälsmössa, vita tossor och vita vantar. Och denna päls skriver mamma om i sitt brev till min faster Judith. Hon tackar för den - tydligen fick jag den i julklapp av faster.


Jag kände mig glad, när jag sydde den här tavlan! Det har gått mer än 60 år sedan mamma dog. Men något slags band mellan oss finns ändå kvar fortfarande, känns det som. Jag kände ju inte alls min mamma förstås. Men jag tror hon gav mig fyra trygga år som grund i mitt liv. Jag vet ju, att det är lätt, att "helgonförklara" en död mamma. Men medan jag har sytt, funderade jag över vad hon kunde ha haft för värderingar, tankar, drömmar.....


Egentligen ska man väl inte skriva ut sitt fullständiga namn på bloggen. Men anonym är man ju ändå inte. Det är ju bara att googla på "Stinalill", så får vem som helst reda på vem jag är. Vad det nu skulle vara för intressant med det.


Min mamma hette alltså Stjernström som flicka. Och i början på 2000-talet var det dax att förnya mitt körkort. Hade väl tidigare fundrat på, att byta efternamn. Varför skulle jag ha ett efternamn, som egentligen hörde till en man, som jag hade skiljt mig från...? Så på det nya körkortet står det alltså Stjernström. När jag sen blev kallad för fru Starstream, tyckte jag det lät rysligt tjusigt!! En ström full med stjärnor!!


Igår var jag till bibblan och lämnade in denna tavla + tavlorna "Vinter" och "Vår". (Dom är i samma storlek alla tre.) Den 9 juni är det sen vernissage - en samlingsutställning där varje "konstnär" får ställa ut tre verk var. Det var väldigt länge sen jag ställde ut nå´nting.


Det verkar som om, nu när jag väl skriver, blir det rysligt mycket skrivet. Jag får väl försöka skriva lite oftare istället.....

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards