stinalill

Direktlänk till inlägg 19 december 2009

Klappat och klart och köldrekord

Av Stina - 19 december 2009 19:07

Jag ska INTE börja med, att gnälla över vintern!! Alla vet ju vad jag tycker om den.... Men nu ska ni höra och häpna - idag var det faktiskt BRA med så många minusgrader på balkongen!! För jag fick faktiskt ändan ur och frostade av kyl och frys!! Känns bra att slippa se isdrivorna där i alla fall - varje gång jag öppnar döra.... Så nu är det så rent och fint och allt gammalt är slängt. Och så fick jag köksgolvet torkat i samma vända!!


TACK så mycket för kommentarer Lambergsfrua, Ruth och Lena!!


Och juleklapparna är klara och inslagna - ävenså födelsedagspresent till sonen. Det ser ut som rysligt mycket paket, men det är till många och inte så märkvärdiga grejer. Dessutom ett antal paket, som inte blev av till jul.... Men det får jag berätta sen. Roliga hemligheter får man ha före jul ;)

 


För övrigt har jag egentligen ingenting att förtälja. Det är ju skit med Saab och skit med klimatmötet. Men det vet ju alla vid det här laget - och ingen blir väl glad av att hörat igen. Riktig vinter har det ju blitt. Roligt för barna, att leka i snön och komma in rödkindade och glada. Minus 17 grader idag - hoppas föräldrarna ser till, att smörja in barnakinderna.


Jag minns faktiskt vintrar från när jag var liten. Vi bodde ju utanför Vilhelmina i en by som hette - och heter förstås - Malgovik. På fötterna hade vi nå´t vi kallade för "ludder". En sorts grå filtkängor med läderdetaljer. Dom var stora och lätta - tror t o m att vi fick tidningspapper i, när det var riktigt kallt. Minns oxå en gång, när det var så mycket snö ute, så jag inte fick gå ut. För då hade jag "drunknat" i snön!! Då måste jag ha varit så där 3,5 år. Men mina äldre bröder fick minsann gå ut - orättvist. Så småningom blev snöhögarna så höga, att dom åkte kana från taknocken på huset och ner - ett tvåvåningshus!!


Innan jag var född, närmare bestämt den 13 december 1941, mätte min pappa upp den lägsta temperaturen, som någonsin mätts upp i Sverige  53,3 minusgrader!! Fy Fabian!! Han hade en granne som vittne och sen fick han skicka in termometern för kontrollmätning. Alltså det var i Malgovik, Laxbäcken utanför Vilhelmina. Tur att jag inte var född då ;) För mig räcker det mer än väl med -17.....



 
 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

19 december 2009 22:54

nämen, menar du att det varit över 53 grader i vårt lang??? jag var heller inte född då. Kanske vi kom till världen du och jag med det mildare klimatet??? Jag vet att jag skulle dö om jag upplevde något så kallt i allafall.

Jaha och här är julklapparna klara. Det låter bra !!! Då kan du sätta dig ner nu och invänta tomten och de som skall ha dem eller???

Gåvor är gåvor och allt är märkvärdigt för den som får det. Glöm inte det min vän !!! Det man ger med hjärtat får alltid ett glatt mottagande.
Ha det gott min vän !!! Nu är Lisa trött och skall sova.
Kram på dig !!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annsan

19 december 2009 23:34

Ja du Stina... Jag vet inte om jag längre kommer att tro riktigt på att du inte skulle vara så förtjust i julen... Jag tyker det verkar som du är en riktig tomtenissa! Hittade jag inte ett paket i ryggan efer festen hos Aina... Tusen tack!! Jag har inte öppnat det än, men jag har mina små aningar! Om vi inte ses före du åker, så får du ha en riktigt God Jul Min Vän!! Jag är så glad att jag har dig! Kör försiktigt. /kram Annsan

 
margit

margit

20 december 2009 01:58

Go natt, Stina! Inne på din blogg och läser...trevligt! Så fimt duhar slagit in alla julklappar och lagt dom i en sån fin hög! Ordning o reda!!!
Klockan är mycke nu...Lasse sitter o sover vid TVn..och jag vaken vid datorn...än så länge.
Önskar dig en fin 4 e Advent också!!
Kramen!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Katarina & Elisabet Hermansson

Katarina & Elisabet Hermansson

20 december 2009 13:18

Vi vill gärna komma i kontakt med dig via e-post för en mer personlig julhälsning.
Döttrar till grannen i Malgovik

http://stinalill.bloggen.se

 
Lena

Lena

20 december 2009 15:05

Grattis till din avfrostade kyl/frys...då det väl är gjort känner man sig ha uträttat storverk tycker jag.

Beundrar ditt julklappsbord, det ser jättefint ut, och jag tror att det säkert blir många som kommer att bli mycket glada för klapparna från dig.

Vaaa...drygt 53 grader kallt...det var det värsta !!! Känns väl ändå roligt att det var din pappa som mätte upp den här rekordtemperaturen eller hur?

Varma adventskramar till dig från mig!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

20 december 2009 18:21

Så fint du har slagit in dina klappar, Stinalill! Så roligt det blir för dig att se mottagarna öppna paketen och få sina gåvor.

Vet du, jag gillar ditt sätt att tacka för kommentarerna - direkt på bloggen utan att sitta och svara på kommentarerna en och en. Varje kommentar gläder så mycket, men jag tvivlar på att de som skrivit går in en andra gång för att se mitt svar.
Hur som helst önskar jag dig en skön söndagkväll.
Varma kramar!

http://httplambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

20 december 2009 21:05

Oj så många paket, tänk att få riva och slita i dom :-) säkert myckt vackra saker. Kylan du berättar om var det värsta jag har hört om här i sverige, då är det farligt att vistas utomhus. Så synd det måste varit om alla naturens djur och fåglar, flera som gick bort vill jag tro.
Livet är inte slut för Saab, nya bud är satt av det Nederlänska företaget, måste det lösa sig, håller tummar och tår. Allt är väl här i stugan, vi njuter och mår toppen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards