stinalill

Alla inlägg under juli 2008

Av Stina - 16 juli 2008 18:45

Jordgubbsdag idag igen! Tänk vad jag är priviligerad som KAN köpa jordgubbar, fast dom är så dyra!  Och så in i hoppsan goda! Men nu sjunger dom väl på sista versen antar jag. Fast då blir det frusna istället. Sen finns det så goda "Tropical fruits" på Coop - oxå frusna. Gott som godis!

Varit och tagit nytt blodprov idag - ett av proverna i måndax blev inte bra. Dom är så himla trevliga nere på Läkarstation! Där har jag verkligen tur oxå! Så fick jag ny Waran ordination idag. Nu har det legat på rätt nivå bra länge. Skönt ändå att slippa springa så ofta och ta prover. Nu får jag ta bara var fjärde vecka. Undrar hur dom ska kunna ta blodprover på mig om sisådär 5 - 6år?? Det är ju svårt redan nu, att komma åt nå´t blod på mig - det måste till en riktigt skicklig provtagare för att få nå´t. Ja, ja - det är ju faktiskt inte mitt bekymmer. Tacksam bara om dom inte sticker mig i foten - det gör så jäkla ont!

Som synes har jag sytt färdigt en dyna till en korgstol hos familjen Bergefur. Inte särskilt fanatasifullt mönster precis - men det blev som det blev. Jag hade faktiskt väldigt få mönstrade gula tyger - måste se till att fylla på.



Av Stina - 15 juli 2008 20:17

Ett nytt tokryck!! Tänkte jag skulle klippa ner en fiolfikus, som höll på att växa upp i taket. Så satte jag skotten i vatten bredvid ett tidigare skott från samma blomma. Sen tog jag tag i att binda upp min porslinsblomma, som oxå håller på att växa iväg. Efter det stod jag o tittade på min (en av dom) High Chaparall - så klippte jag ner den. Sen var det Aloh Verans tur, klippte ner den och slängde moderplantan!! Sen slängde jag en gammal moderplanta High Chaparall!! Jag som har så svårt att slänga levande växter!! Nu åkte dom i soppåsen så det bara visslade om det! Jag hade säkert kunnat förse halva mellansverige med High Chaparall - men nu är det för sent!!! Eftersom jag har så svårt att slänga blommor, så liknar det ju en djungel här hemma. Plus att det står blommor ute i trapphuset oxå..... Jag får inte plats med några nya fräscha blomster. Men jag kanske kan bli "bättre" på att slänga....? Stackars blommor - nu ligger dom där i soppåsen och skriker och blöder sitt vita blod..... och jag har taggar i fingrarna..... Livet är  hårt ibland. 

Av Stina - 15 juli 2008 15:41

Igår fick jag ett tokryck och rev ut alla tygbackar och påsar ur garderoberna. Sen sorterade jag, slängde en del, upp på vinden med en del och staplade in alla backar igen. 8 backar - röda tyger i en, gula i en, lila i en o s v. Efter det dammsög jag och sen var jag riktigt nöjd! Fick lov att vila emellan förstås o ringde Solveig då o pratade bort en stund. Hon ville o kunde följa med på räkkryssningen den 30 - som Anita inte kunde/ville följa med på. Kändes lite snopet att Anita tackade nej.... Men hon skulle komma hem från Italien dagen före, så det är väl bara att tugga o svälja.... Kul att Solveig kommer med i alla fall - egentligen var det ju hon och jag som skulle åka från början - för sisådär tre år sen!! Jäddrar vad räkor jag ska käka!!

Idag har jag lyssnat färdigt på en bok - om ett kvinnoöde i Stockholm på 1300-talet - roman. Så har jag varit till Lotta o vattnat igen. Och egentligen är det matdax för länge sen - så jag ska väl ta itu med det....

Undrar hur Ankie med familj har det på Öland - hoppas solen skiner på dom. Likaså på Preben o Maja - han skulle vara ledig den här veckan - tror dom skulle ut med båten om det var skapligt väder. Och i Bennarby är det väl full fart som vanligt med hästar, katter och hund. Dessutom Ankies vovve Seger oxå läste jag i Idas blogg.

Skulle vilja åka iväg på nå´t oxå - över da´n - nå´t intressant..... Men jag ska ju till Ankie den 24 för att fira Dennis - 17 år!! Och jag 63 år den 25!!! Hej och hå!! Sen ska jag till sjukan den 21 - blir väl oxå en liten utflykt - även om den inte är så intressant precis.

Nej nu är det verkligen matdax!!


Av Stina - 12 juli 2008 19:53

Av Stina - 12 juli 2008 19:22

Anita ringde i förmiddax o frågade om jag var sugen på att åka på en quiltlutställning i Ängelsberg!! Självklart!! Jag hade själv skrivit upp att utställningen var mellan den 12 - 20 juli. Men det var ju jättebra att komma dit på själva vernissagen! Då "sömmerskorna" själva var där. Det fanns många härliga alster!! Och så kul, att kunna tala med den som hade sytt - jag kunde fråga - "hur gjorde du det där". Jag fotade en del och fick oxå en hel del nya ideér. Flera "upptäckte" oxå min väska.... som jag fick mycket beröm för..... Ja jag behöver en kick i baken emellanåt, för att komma iväg på intressanta saker. En dag ska jag nog ta o åka till Virsbos konsthall. Ävenså mattutställningen på Slottet i Västerås en dag. Det finns så mycket vackert att titta på - det gäller bara att komma iväg..... Så var det ju naturligtvis trevligt att umgås en stund med "min" Anita. Hon köpte en liten väska till sitt lilla brosbarnbarn Ellen - till julklapp!! Efter utställningen var vi till Englaro och drack te o smörgås, innan vi åkte hem.

Den här somaren har jag bestämt mig för, att äta jordgubbar så snart jag kommer åt. Ska inte bry mig om dom är dyra - jag ska unna mig verkligen! Istället för godis - det är ju inga points i gubbarna. Och det är så vansinnigt gott!! Och dessutom nyttigt - kan det bli bättre!!? Mycket järn i dom bl a. Vore ju rätt bra om jag kunde få ett ännu högre Hb - då borde jag ju kunna syresätta mig bättre - antar jag..... Och C-mitavinerna sitter ju inte ivägen - så kroppen klarar att hålla ifrån sig förkylningar.

Idag är livet härligt!!

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards