stinalill

Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

Mörkret som ger kyla och ljus

Av Stina - 5 januari 2010 16:44

Tänk att det kan vara så skönt att sova!! Och skönt att bara ligga i sängen med täcket upp till hakan! Tog en liten eftermiddagslur idag och hade sen svårt att slita mig upp. Men jag måste ju upp och äta mina points - det gäller att hålla förbränningen igång....


TACK så jättemycket för era kommentarer Lena, Skomakar-Lisa, Ruth och Margit!!


Nog kan man väl påstå, att man är en lyckans ost, som inte måste ut i denna bistra kyla. Utan kan vara inne i stugvärmen med en varm och go säng, fårskinnstofflor och vetekuddar. Det måste vara alldeles fruktansvärt, att vara bostadslös i dessa dagar!  Minus 21,1 står tempen på nu utomhus!! Neeej fram för mer värme - det må vara hur jäkla vackert det vill. Man kan sätta sig i frösaboxen och njuta av kylan, om man nu så gärna vill ha vinter.... Men - som jag brukar komma fram till - det är som det är och går inte att påverka.


Tavlan jag talat om tidigare, hade jag mest av allt lust att sätta saxen i. I och för sig gjorde jag det - har skurit bort både nertill, upptill och på sidorna. Men nöjd är jag inte. Det blev för taggigt och föör stora kontraster.

  

Jag kallar den för "Mörkret som ger ljus". Sen kan man ju se nyårsfyrverkeri eller en vit palm om man så vill.... Grunden är fem olika tyger, från svart och olika blå nyanser till ljusblått, som är ihopsydda vertikalt. Sen olika tunna tyger och olika trådar sydda uppepå i symaskinsbroderi på fri hand. Den är drygt 40 x 40 cm stor. Och nu var den erfarenheten klar. Undra vad nästa projekt blir...? Ja det visar sig, när tiden lider....


Det är inte utan, att jag börjar känna mig som en eremit här i mitt lilla bo. Det är ju inget spring i dörren, om jag så säger. Och ut går jag inte. Men imorr´n måste jag nog ta mig ut med soporna i alla fall. Kanske kan jag träffa på nå´n människa då ;) Ja jag har inte ont av mitt eget sällskap, men jag får så förutsägbara svar hela tiden liksom ;) Ha det gott alla stelfrusna!!

 
 
Ingen bild

Ankie

5 januari 2010 18:15

Äntligen ordentliga kontraster i dina verk. Det gillar jag. Nu vågar du!

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

5 januari 2010 19:18

Nu knackars jag på igen Stinalill !!! Sätter mig här för att du ska få andra svar än de förutsägbara .... Först vill jag skrattande säga att den chef jag skrev till om min dator, hade ingen flint för det var en kvinna. Det är ett välkänt företag ... Dustin Home. Det är inte de som gjort fel i detta utan det är företaget HP (också välkänt företag vad gäller elektronik). Njaa, det är så mycket dumt i detta så det skulle räcka till en hel bok.

Jättesnygg tavla. Den var otroligt läcker ... Du är så duktig. Jag önskar dig lycka till med dina points och att du lättar som du vill i din vikt.
Ha en trevlig trettondagsafton !!!
Kram på dig !!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

5 januari 2010 22:31

Hur i hela friden kan du vara missbelåten med din tavla, den är ju hur läcker som helst, för stora kontraster ?? näää, det är det som gör tavlan så läcker.
Du skall se att snart märker du något på vågen, synd att du inte kan promenera varje dag också det ger en extra effekt på förbränningen. Det är enklare att banta när man är själv, min gubbe skulle inte axeptera min mat och då skulle jag få ha 2 olika måltider varje dag.
Hejjjar på dig !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

6 januari 2010 01:38

Käraste Stina!
Blir så vansinnigt trött på mig själv för att jag blev så "till mig" då jag skrev min tolkning av din fina tavla att jag "fipplade bort" hela kommentaren...gör därför ett nytt försök och jag ser samma sak inatt som jag gjorde i går kväll då jag betraktar ditt konstverk...En mörk sammetsnatt och två personer som träffats och promenerar under palmkronorna...mycket vacker tycker jag =D
Du har ett personligt litet svar i min blogg...välkommen!
Varma nattkramar till dig Stina där du förhoppningsvis sover gott...och nu ska jag göra detsamma !!!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

7 januari 2010 14:39

Jag håller verkligen med Ruth, när det gäller din tavla - den är ju bara hur läcker som helst :) Du är fantastiskt skicklig med dina händer, det är då ett som är säkert. Jag ser två förälskade människor under en palm och bredvid dem lyser kärlekens röda blomma. Det kan man väl inte vara missnöjd med;)
Lycka till med pointsen och viktminskningen. Jag räknar inte points, men har börjat äta sundare igen efter helgerna. Måste nog bli mycket sundare för att det ska ge något resultat. Suck.
Varmaste kramar - det behövs i kylan ;)

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Love

10 januari 2010 17:22

Helgen är snart över och inte har det blivit mycket gjort här i huset. Lusten avtar med kylan och du har fattat saken rätt, att ligga i en varm o mysig säng gärna med en bra bok.
Ha lättlagad mat att ta till när tarmarna knorrar ovh vänta på att temperatutren ska gå upp utanför knuten är vad som gäller här.
Jag har ju ingen våg, sedan jag blev arg för många år sedan och slängde ut den i snön. Hade ju prövat att fasta utan nedgående vikt så då rann sinnet över.
Du sköter vägningen, jag hoppar över den o kör med måttband och hur vi nu bär oss åt så ska vi sakta men säkert få bort lite onödigt som sitter på kroppen.
Det viktigaste är ju att få må bra och känna sig piggare.
Lambergsfrua är ju också med på resan så detta blir kul.
Tycker mycket om din tavla där jag ser två personer lämna mörkret och vandra mot ljuset.
Det är så detta nya år ska bli eller hur.
Vilken förmåga du har att sätta ihop färger o mönster, var nöjd med denna vackra tavla.
Nu är det jag som måste dra iväg med soptunnan en bit för i morgon kommer sopbilen och dom kan inte vända här.
Jag fryser inne i dag vilket jag inte brukar göra, kan det vara att jag inte ätit ordentligt bäst att göra en bra middag.
Kommer tillbaka hit i morgon för tyvärr kan jag intte titta in till dig på riktigt.
Kanske i sommar att jag bultar på dörren.
Ha det bra min vän, och nu drömmer vi om våren tillsammans.
Kram från Love.



Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards