stinalill

Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Från hallgolv till Adams revben

Av Stina - 1 november 2009 18:03

En intensiv dag blev det igår! Ankie och Stefan kom i sin arbetsmundering och körde igång med att först få bort den gamla äckliga plastmattan i hallen. Och det var ju helt klart inte det lättaste! Dom drog och slet och skrapade - tog t o m stämjärn och hammare till hjälp för att få bort eländet. Och jag stod bredvid och önskade, att jag kunde vara till nå´n hjälp. Det var nog den jobbigaste biten i detta projekt. Mattan var ju limmad överallt, utom i mitten.


  

Så här såg golvet ut, efter att gamla matten tagits bort - bara betongen.


  

Delar av den äckliga plastmattan förpassad till soppåsar.


Vad roligt när det var dax, att få dit de första bitarna av de nya klickgplvet!! "Ljus ek" kallas det för - det ser ut som det är vitlaserat. Men vilket jobb det var - det oxå! Många mått och ursågningar. De är ju inte mindre än fem dörrar i hallen. Och diverse andra vinklar och vrår.

  

Det var faktiskt givande, att sitta bredvid och lyssna på dotera och svärsonen! Vilket samarbete!! De bollade ideér emellan sig, om hur dom skulle lösa olika detaljer. Ingen irritation alls. Ingen som tyckte sig kunna bättre än den andre. Ett givande och tagande hela tiden. Ett generöst samförstånd. Båda på samma villkor. Stefan har ju jobbat många år som glasmästare och har nu ett eget företag, där han använder sig av sin allmänna händighet i olika uppdrag. Och Ankie har ju tidigare jobbat som arbetsledare på byggen. Och är nu landskapsarkitekt. Så kunnande har dom båda två.

 

Här har dom kommit till slutet av hallen och lägger i de sista måttanpassade "plankorna". Och Seger ligger för tillfället snällt och väntar på att matte och husse ska bli klara. 


Jag fick oxå förklaringen på, varför det var så svårt för mig, att klämma ut silikonet!! Man skulle ju stoppa in tuben med silikon i en annan "klämgrej". Så att man med hjälp av den använde sig av hävert liksom. Och Stefan fixade ju silikonfogningen hur lätt och snyggt som helst! Och jag blev verkligen nöjd med mitt nya golv! Dom gjorde allt så noggrant och snyggt! Jag har inte velat lägga på min hallmatta ännu - vill kolla in golvet ordentligt..... Stort TACK till er Ankie och Stefan!!


Så kom dom oxå med en idé, att jag skulle lämna både dörrar och garderobsdörrar till en lackeringsverkstad. Istället för att stå och fippla och måla allt själv. Jag ska i alla fall höra mig för, om jag kan hitta nå´n så´n firma i närheten. Och vad det i så fall skulle kosta.


Rethostan håller sig fortfarande vi liv. Helst ska jag sitta still och hålla tyst.... Men idag ringde en vän och jag kom på mig själv med, att jag inte hostade! Jag blev väl så paff, när hon berättade, att hon ska bli farmor!! Så himla kul, att få sitt första barnbarn!! Verkligen ett stort GRATTIS till den blivande farmor´n!! Och naurligtvis till de blivande föräldrarna!!


Några biverkningar efter flunsasprutan har jag inte känt av. Lite öm i den överarm, där dom satte sprutan. Men annars ingenting. Så ge er nu iväg och ta sprutan tanter! De är mycket, mycket värre att få flunsan!! Mitt stackars revben känns däremot fortfarande, varje gång jag hostar. Månne man ska reklamera till Adam, att han gav mig ett svagt revben..... ;) idag har jag oxå legat i sängen och faktiskt sovit lite oxå på da´n. Efterverkningar från igår kanske - jobbigt att se de två golvläggarna jobba ;)

 
 
Skomakar-Lisa svara

Skomakar-Lisa svara

1 november 2009 22:15

Åh, vad jag blir glad av att läsa din blogg. Du är ju som balsam för min själ. Ja, jag har bestämt mig för att ta sprutan på tisdag. Blir jag sjuk så är det meningen ... (närmast sörjande skall också ta den så då blir det lite lättare att få förståelse om man blir sjuk) ...

Jätte duktiga goa ungdomaar som lade ditt fina golv. förstår att du njuter.
Vila nu vännen så du orkars blogga och ge mig mitt dagliga balsam för själen ...
KRam på dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

2 november 2009 09:07

Grattis ännu en gång, nu ligger golvet på plats. Så roligt att det blir så fint hos dig, golvet ser ut att vara vitt, skulle inte fungera här med hundarna här. Går också och väntar på min gris-spruta, vågar inte tacka nej till den. Nu får du njuta av allt ditt nya, så roligt för dig.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

2 november 2009 21:14

Men så fint ditt nya hallgolv blev, Stinalill. Stort Grattis! Så snällt av dotter och svärson att göra detta för dig. mMn blir varm inombords att läsa om deras samarbete.
Ha det riktigt bra!
Kramar,

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards