stinalill

Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Lat och psykosomatisk??

Av Stina - 23 november 2009 20:18

Tror banne mig att jag börjar bli lite lat..... Jag har lång framkörning, innan jag sätter mig ner vid tangentbordet och krattar ner en blink av min dag. Men däremot läser jag alla mina bloggvänners inlägg varje dag. Även om jag inte själv kommer till skott.


Annars har jag inte varit så lat idag. Dammsugit har jag gjort. Och - hör och häpna - tanten har klippt ner en stooor High Chaparall och placerat den i sopen!! Inte alls likt mig - jag som nästan gråter, när jag har ihjäl en blomma. Men nu var det allt Chaparallen som grät - många vita växtsafttårar :( Dessutom slängde jag snabbt - innan jag ångrade mig - två stycken Saint Paulor!! Så har jag oxå vattnat och pusslat och pysslat ordentligt med de kvarvarande blomstren. Så nu är det liiite bättre plats i fönstena.


  

Novemberkaktusen blommar rätt tid, som den ska. Med många knoppar.


Igår slipade och spacklade jag alla golvlister, som blev borttagna, när Stefan och Ankie fixade mitt hallgolv. Sen ska dom ju målas oxå, men det får bli en senare fråga p g a lukten. Men min högra tumled fick sig lite för mycket träning. Det är konstigt med all denna värk, som kommer och går. Man borde ju vänja sig..... Ibland funderar jag, om alla mina sjukdomar egentligen är psykosomatiska. Det vet jag ju inte, om dom är. I och för sig är jag ju av den åsikten, att de flesta sjukdomar ÄR psykosomatiska. Men vad 17 ska jag göra åt det i så fall?? Värken är högst påtaglig - för att inte tala om min andfåddhet.


Så funderar jag som så, att om alla symtom, ger mig nå´n sorts vinst??? Om dom är psykosomatiska alltså. På något sätt - vilket??? når jag något positivt med att vara sjuk. Men - vad 17 skulle det kunna vara??? Jaa inte vet jag. Tycker det vore VÄLDIGT bra, om jag kunde "tänka bort" lite åkommor. Måste säga, att jag är rätt less på mig själv och alla kroppsliga tillkortakommanden..... Idag t ex har jag bara ätit frukost. För det kändes, som det eventuellt var ett tarmvred på gång. Stopp i övre delen av magen. Men jag tror jag har klarat mig. Ska snart försöka med en kopp te och en hårdbrödmacka. Sen får jag hålla tummarna.....



 
 
lyckans smed

lyckans smed

23 november 2009 21:05

Hur du fixar! Min stora novemberkaktus blommar också, så roligt!
lycka till dig...

http://www.lyckosmide.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

24 november 2009 17:51

Vad tråkigt att du besväras av värk och magproblem. OK, det kanske är så att vissa sjukdomar är psykosomatiska, men absolut inte alla, tror jag. Psykosomatiska eller inte, upplever du smärta och/eller andra besvär, så är det en realitet för dig. Sen får man kalla det vad man vill.

Jag tycker att du, trots dina kroppsliga bekymmer, alltid lyckas förmedla något positivt. Hoppas nu att du får en skön kväll och en lugn natt med god sömn.
Varmaste kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

24 november 2009 21:11

Men kära Stinalill ... Inte tror jag att det är psykosomatiskt. Nää, men det kan vara så att åkommorna kan flytta sig för jag har hört (vet inte om det är sant) att man inte kan ha värk på två ställen samtidigt och då kan man ju tänka sig att när det slutat värka på ett ställe börjar det som står på tur .... Nää, det lät dumt.

Jag tycker du är en fantastisk kvinna med allt du åstadkommer och bjuder på dig själv gör du så vi säger så här .... "I morgon stänger du värken ute och hälsar från mig". Jag tar smällen om den kommer. Vi börjar med en dag och utökar succesivt. Man måste försöka skoja bort det jävliga och det kan vi göra tillsammans.
Kram på dig vännen !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

25 november 2009 01:13

Natthälsning!
Vill bara försöka ge lite lindring, för upplever du att du har ont så har du ont såklart!
Har kikat runt på alla dina alster, från sykonst till plattsättare och trädgårdsmästare för att bara nämna några av dina aktiviteter så jag tycker att du kan glömma ordet lat...för enligt mig lär det ordet inte finnas i din värld.
Ha det gott!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

25 november 2009 10:29

Så fint din november kaktus blommar, min blommade på altanen i sommar och kommer nog inte fören nästa sommar, den har kommit ur rytm när det gäller årstiden.
Jag har så svårt för att sumpa växter som det finns en gnutta liv i, brukar skicka med mina barn hem blommor som inte får plats här längre för då dör dom oftast i brist på vatten hehe.
Ser att du väntar på att få måla golvlister, i dag finns det färg som inte luktar starkt (är luktfria), så vist kan du måla.
Psykosomatisk, näää det tror jag inte på, men man kan kanske förstora upp det som inte känns bra i kroppen, näää jag vet inte.
Ha det gott vännen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
stinalill

stinalill

25 november 2009 19:56

Lyckans smed : Välkommen in till mig! Ja man får njuta av de blommor, som är så modiga att blomma nu!

Lambergsfrua : Tack!! Det var roligt, att du lyckats snappa det positiva!!

Skomakar-Lisa : Jo det kan nog vara så - den värsta värken känns liksom över de andra.... Jo du, idag lät jag värken flyga och fara - ut genom dörren bara!! Å jag hälsa från dig, precis som du sa ;) Du har så rätt Lisa - man får inte glömma att praktisera humorn!!

Lena : Tack för dina uppmuntrande ord - dom värmde!!

Ruth : Jag har oxå praktiserat det - att låta ungarna få lite växter då och då. Då är det iaf inte jag, som tar dö på dom ;) Färgen är redan köpt och den är vattenlöslig. Men jag är så himla luktkänslig. Idag har jag inte alls lyssnat på värken.....

Tack allihop för kommentarer och kramar till er!!

http://www.stinalill.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards