stinalill

Direktlänk till inlägg 25 november 2009

Titt ut Amaryllis!!

Av Stina - 25 november 2009 20:02

Idag så börjar alltså min Amaryllisknopp att spricka! Lite onödigt tidigt kan hända. Men den får väl slå ut till första advent då. Lång och skrånglig är den - behöver nog ett livsstöd nu ;) Och ändå har jag inte vattnat den, sen jag köpte den.

  

Och idag har tanten hållit på, att förbereda inför första advent!! Jag som egentligen inte är nå´t för julen.... Men jag har varit ner i källarn och letat och letat igen efter adventsstjärnor och stakar. Och så hittade jag en massa tomtar, som jag har inhandlat och fått under åren. Dom tomtarna inspirerade mig, att göra iordning en liten "julhörna" i rummet!! Det var faktiskt väldigt kul, att fixa och tänka ut! Det är nog dax för mig att ta igen, att jag inte fick nåt´dockskåp, när jag var liten ;) Jag hålls ju och leker med älvor och tomtar och troll.... och tycker det är kul!! Kan det vara så, att jag redan "går i barndom" mån tro....;)


Imorse - vid lunch ;) - hade jag tänkt mig, att fara ut i skogen och ta med tallris och mossa hem. För att dekorera lite på balkongen. Kollade ut genom fönstret - regn.... så klart. Så jag har skjutit upp det till imorr´n. Såg på rappaporten, att det KAN bli en solgnutta imorr´n!! Det välkomnar jag!


På lördag är det minsann minimarknad här hemma på min gård!! Så då ska jag väl ut och kolla lite. Det är kul, att dom ordnar lite sån´t även i denna "by". Jag älskar ju, att kolla på hantverk och vackra saker. Hoppas det blir lite sån´t oxå.

 
 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

25 november 2009 23:16

Men vilken fin amaryllis. Det kommer du att få stor glädje av.
Tomtar och troll är mysiga att dekorera med säger jag som FICK ett dockskåp gjort av trälådor och som jag tapetseradae själv med tapetbitar från en provkatalog som handlaren i byn skulle slänga.

Nu ska du har en skön natt, god morgondag vad du än tar dig för ...
KRam på dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

25 november 2009 23:40

Ja nu är det Amaryllisens tid, många fina färger finns det också. Snabbt slår dom ut när dom kommer fram i ljuset och sätts på en fönsterbräda över ett varmt element. Hoppas den blommar över julhelgen och lite till.
Det är kul med tomtar på julen, roligt att få pynta lite, först då får man julkänsla, jag är annars ingen vän av julen och allt stök som det medför, men lite får det allt bli.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

26 november 2009 00:19

Hej Stina!
Tack snälla du för kommentarerna!
Bakgrunden till att jag valt att visa dagens citat/ordspråk och dagens namn beror på att jag från dag ett kände att jag nog skulle behöva hjälp för att fylla ut bloggen ibland. Jag älskar ordspråk och citat och fastnade direkt för att göra det lite som "min grej".
Tyvärr är jag inte alls så positiv som det verkar...men jag kan ju inte bara gnälla varje gång jag skriver, då skulle ingen vilja komma tillbaka, och själv skulle jag må ännu sämre, för faktum är att när jag sitter här glömmer jag mig själv, vilket är nödvändigt emellanåt.

Det ser ut att bli en praktfull blomning av din vackra amaryllis till advent.
Till sist vill jag fråga om du tycker att vi ska länka till varandra, jag skulle tycka om det.
Midnattskram

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
margit

margit

26 november 2009 11:08

Hej Stina! nu var det ett tag sen jag var inne i din blogg. Vilken fin Amaryllis som är på G.Det är mycket roligt att "följa med dem" dag för dag och se förändringen!
Fin julkaktus såg jag också på en bild.
Ja visst är det roligt att plocka fram "adenstgrejerna" stakarna och tända dem så att det lyser upp tillvaron.
Kram till dej och önskar dig en findag!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

 
stinalill

stinalill

26 november 2009 20:22

Skomakar-Lisa : Det var ett konstruktivt sätt för en liten tjeja, att fixa sitt eget dockskåp!! Kan tänka mig att du hade kul med det!!

Ruth : Ja Amaryllisen är vacker, men blommar snabbt över. Kanske blir det en knopp till.... Jag har gått från MYCKET jul (när barna var små), till mindre jul, till ingen jul.... Men nu är det dax att jula lite igen - bara för mig själv!!!

Lena : Jo jag förstår - och vet av egen erfarenhet - att man försöker gömma undan det negativa. Om man upprepar tillräckligt många gånger, att man är lycklig, så kanske man blir det??..... Kanske.... ibland iaf.... Jag har redan länkat till dig....

Margit : Ja jag jublar inte precis över julen. Men jag har haft så kul med mitt pyntande till advent i år!! Till slut blir kanske julen riktigt mysig - oxå för mig....

Tack för kommentarerna och kram till er!!

http://www.stinalill.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards