stinalill

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Tanten leker jul!!

Av Stina - 26 november 2009 20:31

Idag har jag haft såå kul!!   Bestämde med på en gång när jag vaknade, att idag SKA jag ut i skogen. Visserligen hade inte storlampan tänts - som dom sa på rappaporten igår. Men det regnade ändå inte.


Jag är ju alltid lite byxis, när jag ska ut själv i skogen. Jag är så drumlig och har vissen balans. Men med mobilen i fickan så.....  Och nog är det otroligt - i denna gråa, blöta november, så finns det allt en hel del vackert!! Först kottarna - vilken vacker färg de våta kottarna har!! Varmt bruna - nästan lite dragning åt rött!!


Sen det här ikullvälta trädet med nå´n sorts vita svampar på. Vilka skiftningar!

  

Och harsyran växer på, som om den glömt att det är november, snart december!! Och tänk vad vackra mossorna är!! Med olika skiftningar i färg - en del ser ut som sammet, andra ser ut som många, sammansatta stjärnor! Jag stod länge vid en liten porlande bäck och njöt av bara ljudet!


Och mossa hittade jag. Jag försökte ta där det inte skulle synas så mycket. Tallris fick jag allt ändra till granris!. Tallkvistarna sitter ju så förbenat högt upp ;) Och jag är ju inte sååå bra på att klättra   Sen strosade jag vidare till en liten udde vid Nedre Vättern. När jag jobbade, brukade jag nå´n gång åka dit, för att försöka varva ner lite. Sitta med fötterna i vattnet och röka en cig....   Å vad härligt! Men jag kunde aldrig sitta ner längre än det tog, att röka en cig. Plikten kallade - nej den skrek åt mig "här kan du väl för 17 inte sitta och drälla bort tiden"..... 


   

Skinnsberg syns lite svagt vid horisonten längst till höger. Jag tycker det är så vackert i Skinnsberg! Skogar och sjöar varhelst man far.....


Väl hemma blev det ju förstås sängen ett tag först   Men sen satte jag igång att leka!! Mossa, kvistar, stenar och kottar. Tomtar, guldkulor, silverkulor och röda svampar. Det är inte riktigt klart ännu. Men det var länge sen jag hade det så juligt hemma!! Och det känns sååå bra!!   Och det blev inte bara en hörna jul - det blev hela bänken full!! Foto kommer.... Men inte förrän första advent!!

 
 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

26 november 2009 22:59

Jasså nu har tanten haft kul ... Gläder mig väldigt !!!! Det finns ju så mycket vackert i skogen på hösten också. Bara att gå med öppna ögon och det ser jag att du har gjort. I morgon skall även ja ta mig ut en sväng .... men måste jag göra degen.
Ha det nu gott och fortsätt att leka i morgon ... Varje dag har sina små glädjande hemligheter och vem vet .... det kanske väntar flera spännande upplevelser som får dig att känna stor tillfredsställelse.
Kram på dig vännen !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

26 november 2009 23:17

Det var en fin bild med mycket intressant på och omkring, det gäller att ha en blick för att se det där speciella, och fångade mitt öga gjorde fotot onäkligen.
Så kul du har haft det i dag, skall bli sketakul att få se vad du har gjort med det du hittade i skogen och i dina kartonger. Nu är jag nyfiken värre !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

27 november 2009 11:47

Visst är naturen slösande generös med skönhet, bara man ger sig tid att stanna upp och titta. då får man mycket att njuta av - precis som du gjorde igår.
Du låter oss glädjas med dig genom dina som vanligt underbart vackra foton. Tack för det och lycka till med pysslandet. Ser fram mot fotobevis, när du känner för det.
Varmaste kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

27 november 2009 13:44

Godmiddag
Tack för skogspromenaden och din målande beskrivning av det du såg =)
Ser med spänning fram emot att få se ditt julbord.
Det är ju underbart att få uppleva både dina och andras "stökerier" inför advent.
Ha det så gott!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

27 november 2009 20:44

Extra inlägg p.g.a fråga från dig
Hej Stina!
Tar absolut inte illa upp för att du frågar, och ska försöka bringa lite klarhet i det du undrar över, om jag kan…
När man utvecklar KOL så innebär det att de små blåsorna i våra lungor som kallas alveoler förlorar sin smidighet och liksom klumpar ihop sig, vilket på sikt gör att det blir tyngre och tyngre att andas. Och ju tyngre det blir desto sämre syresätts blodet.
Så du har helt rätt i att syresättningen av blodet förbättras med hjälp av syrgas, och i mitt fall har jag min koncentrator inställd på 3 liter/tim, (kan inte förklara vad det innebär). Men ibland kan man samla på sig koldioxid p.g.a den också, vilket jag iofs inte har gjort tidigare, men reagensen hos KOL-patienter är mycket individuell. Och jajjemen, det är därför jag ska blåsa i denna BA-Tube så att jag ventilerar luftvägarna och blir av med koldioxinet.
Att du är andfådd beror väl på ditt förmaksflimmer, för här i huset är jag inte ensam att flåsa och stånka, mannen har precis som du kroniskt förmaksflimmer sedan 1998 så vi flämtar ikapp. =D Han har iofs klarat sin vardag och sitt arbete tills han tog ut sin pension våren 2006, men han fick tyvärr inte njuta så länge för redan i aug samma år fick han en stroke som han fortfarande har biverkningar av. Som tur är klarar han fortfarande att köra bil sedan han släpat sig ut i garaget.
Sedan skrev du att du även har hjärtsvikt, kanske ytterligare en bov i dramat, för det måste väl också på verka orken?
Ja du Stina, det är lätt att vara efterklok, men till vårt försvar kan vi väl trösta oss med att INGEN visste hur förrädiska dessa våra vänner cigaretterna var.
Det är en konst att kunna fatta sig kort, vilket du ser att jag inte behärskar, så ursäkta för det långa inlägget
Kram och ha det det bäst!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annsan

29 november 2009 21:18

Hej min Vän.
Jasså, du gillar också udden förbi Gun Larssons.... Där har jag oxå suttit ibland och mediterat... För nog är det väl där? /kram Annsan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards