stinalill

Direktlänk till inlägg 29 november 2009

Välkommen till mitt tomteland!!

Av Stina - 29 november 2009 16:07

Det här glada tomteparet, inspirerade mig till resten av mitt tomteland! Dom är så där rusktigt glada, så man kan inte låta bli, att dra på smilbandet, när man ser dom. Jag fick dom för några år sen av min svärdotter Therese från Hälsingborg. Så det är riktiga fisketomtar!!

   

När jag sen började titta i mina gömmor, så kom den ena tomten efter den andra fram! Tydligen är det så, att jag gillar tomtar, även om jag inte är så förtjust i julen! Så min lilla tomtehörna, som jag hade tänkt mig, blev till slut ett helt tomteland!!

 


Varje tomte gillar jag på sitt sätt. Men en som har samma inställning som jag, är den här tomten, som lagt sig bekvämt och kollar på fjärilen!! För jag har ju en grön jul!

  


Sen mitt i allt tomtande tyckte jag, att det här fulsöta trollet, fick lov att vara med! . Så härlig och lite förlägen!!

 


När jag ändå håller på, kan jag lika bra ta in två bilder till.... Här har min stora "lyckovätte" fått vara med oxå!

 


Och dom här pigga tomtenissarna tycker jag så mycket om oxå! Jag har försökt få tag i flera, men dom finns inte längre att köpa.....

   


Igår sydde jag hela da´n. Tyvärr blev det först en massa fel - jag hade tagit fel vinklar. Så till slut la jag det åt sidan. Och började om igen. Utan att slänga allt ifrån mig och ge upp!! Och idag har jag fortsatt sy. Nu har jag givit mig in på nå´t, som jag aldrig gjort förut. Det ska bli spännande att se, om och hur det blir.... Och jag känner mig fortfarande lätt om hjärtat och nöjd med livet!! Ibland kommer tankarna på julklappar jag ska fixa och jag känner mig stressad. Men jag försöker skjuta undan det och bara ta en dag i taget.          







 
 
Ingegerd

Ingegerd

29 november 2009 19:25

Så mysigt Du har arrangerat! Syns att Du har en konstnärlig ådra. Den där träknölen tomteparet sitter på är fin. Jag gillar både stenar och träbitar. Skönt att Du mår bra och känner Dig glad!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=29190605

 
Lena

Lena

29 november 2009 19:26

Men sååå fint du har gjort, jag tittar o tittar o tittar igen...tack för att du delar med dig!
Har läst att du inte tycker om julen...med ser att advent lockade fram den inspiration som du alltid tycks flöda av.

Själv kom jag denna gång till dig för att besvara din kommentar hos mig...
Att Sokrates hade denna åsikt på sin tid stämmer ju verkligen in på ordspråket i vår tid att…”redan de gamla grekerna…”
Du har alldeles rätt för dig ang mineralbristen…en av ingredienserna i den medicin jag tar innehåller magnesium och det är väl när den bristen gör sig påmind som krampen ”kommer som ett brev på posten” tror jag.
Tack snälla för ditt boktips, jag ska ha den i åtanke nästa gång jag handlar böcker.
Vi har bokbuss som stannar precis nedanför vårt hus, men vi orkar numera inte gå dit tyvärr. Visserligen bodde min svärmor inte i samma kommun som vi, men hon fick böcker direktlevererade hem till sig, Så när vi inte längre får plats här själva så kanske det blir aktuellt att undersöka möjligheterna här också…men jag vill ju förstås ÄGA mina böcker.
Hoppas din dag varit bra och nu önskar jag att kvällen blir detsamma.
Stora och varma adventskramar

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

30 november 2009 00:40

Det var mycket fantasi i ditt stora fina tomtebord, lika fint och välgjort som allt annat du gör och tar dig för. Hoppas du har myst denna 1:a Advent. Vad har du nu under prässarfoten på symaskinen tro ? skall bli kul att få se, men är det en julklapp så är det inte så roligt att avslöja det på bloggen.
God natt kramen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

30 november 2009 12:52

Nu har jag firat jul !!! ihop med dig Stinalill. Det var en alldeles speciellt härlig jul .... Vad hantverk kan värma en inombords och när man vet vem som plockar ihop och skapar så mysigt för dessa goa tomtar då är julen fullbordad.
Tack för att du bjöd in mig i ditt fina tomteland. Tro inte att jag är nöjd ... nej jag kommer tillbaka till dessa fina bilder på något som din fantasi och skaparkunskap gjort.
Tack !!! Ha det gott .... och vi ses igen i tomteland.

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
margit

margit

30 november 2009 17:59

Hej Stina! Suttit och tittat runt och sett ALLA dina fina härliga tomtar!! Jättegulliga o fina!
Önskar dig en trevlig o lugn kväll!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

30 november 2009 18:10

Tycker inte om julen, säger du. Men kära Stinalill, varifrån kommer då alla dessa gulliga/roliga tomtar ifrån? Om du inte visste det förut, så har faktiskt tomtar något med julen att göra ;) Skämt åsido, förstår vad du menar. Du har ordnat ett verkligt mysigt tomtebord och jag har tittat och glatts åt allt det fina du har skapat med dina tomtar. Du förvaltar ditt konstnärliga arv väl.
Varmaste kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

2 december 2009 00:12

Tittar in en snabbis för att önska dig en god nattsömn trotts en stor och rund måne inbäddad i ett hav av stjärnor denna natt.
Go'natt kramen !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 24 oktober 2021 20:03

Ja inte vet jag..... det blev måånga knapptryckningar bara innan   jag kom hit!! Och hittade VAR jag skulle börja skriva nånstans.   Det tar allt ett tag, innan minnet poppar upp efter så många år.   så här nära ska ju t ex inte radern...

Av Stina - 31 december 2015 16:29

Så har julen kommit och försvunnit..... Den 22 dec åkte jag Riksfärdtjänst till fam Bergefur i Bennarby. Det är fantstiskt, att få åka taxi - 20 mil enkel resa!! Och xtra tacksam var jag på återresan den 27, då det var riktigt snöoväder!! Med många a...

Av Stina - 31 december 2015 12:45

Jaaa här är jag igen!!! Både jag och eventuella läsare har nog trott, att jag har slutat blogga.... Men det har jag ändå inte - även om det var ca tre månader sen jag skrev nå´t. Jag har känt mig så negativ, så det har jag inte velat dela med mig av....

Av Stina - 21 oktober 2015 01:14

Så blev det då en uppesittarnatt - igen.... Jag hade en "dejt" med Dr Amin i Köping idag. Och efter det kommer tankefjärilarna flygande. Och jag mitt nöt, ångrar att jag inte bad nå´n av döttrarna eller en vän att komma med - för att lyssna och ställ...

Av Stina - 9 oktober 2015 01:20

Ja nog har den där stora, lyckliga tacksamheten försvunnit. Men jag minns den som om alla möjligheter helt plötsligt öppnades!! Jag var frisk!!! Bara jag tränade upp konditionen nu, så skulle alla dörrar vara öppna för mig. Rent utav kanske jag skull...

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards