stinalill

Alla inlägg den 3 september 2008

Av Stina - 3 september 2008 18:29

Av Stina - 3 september 2008 18:26

Av Stina - 3 september 2008 17:47

Nu ska ni få veta! En god vän till mig, Annsan - som brukar läsa min blogg ibland - firades på sin 50-årsdag igår kväll! Vi hade setat några och spånat vad vi skulle hitta på. De är så här, att Annsan har en hönsgård - med två tuppar numera. Den äldsta tuppen överföll henne en gång och hoppade upp på ryggen på henne. Men Annsan är en handlingskraftig kvinna och reagerade omedelbart med att få fatt i tuppkräket och tryckte honom till marken. Ganska ettrig efter vad jag har förstått. Sen dess är tuppen from som ett lamm - han lärde sig vem som bestämmer i denna hönsgård!

Och Lotta, som är en fantasifull kvinna, klädde tillsmmans med Lena ut sig till IRIS-inspektörer. Respektfulla representanter för "individens rätt i samhället" (= IRIS) med kostymer, slätkammat hår och mustascher. Dom åkte hem till Annsan för ett "omhändertagande" av hönan Annsan! Som följaktligen blev iklädd hönskostym - (det var mössan med tuppkammen jag sydde på symaskinen!) Så fraktade dessa inspektörer hönan hem till en annan kvinna, Birgitta, där reseten av gänget väntade och fick åse hur hönan Annsan fick genomgå ett "äggläggningsprogram"! Och hon klarade faktiskt av att värpa två ägg - även om de gick i kras!

Ja det var många skratt och skämt som rasade denna kväll. Vi är nog alla mer eller mindre knäppa i det här härliga gänget! Hos Birgitta intog vi sen en trerättersmiddag - jättegott!! Och födelsedagsbarnet blev sjunget för, fick blomsteruppsättning och fick konsertbiljetter till Viba Femba i november i Västerås. Ja, jag bara säger det - vilket härligt gäng! Man blir verkligen upplyft av dem!

Tanten däremot var fruktansvärt trött - vaken tidigt på morron sen gjort sallad och äppelpaj till kvällen. Skulle nog egentligen åkt hem tidigare än jag gjorde. Men ville inte heller missa kvällen med gänget..... Idag har jag legat rätt mycket i sängen. Är så less på att inte orka. Så dyker jag väl humörmässigt nu, när jag inte har "hönsakvällen" att se fram emot längre. Men jag får väl kolla på alla kort och minnas....

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards