stinalill

Alla inlägg den 29 september 2008

Av Stina - 29 september 2008 18:33

Tre katter bor hos Preben och Maja - Lo som är en Burma och mamma till Pancho (kastrerad). Dyyyra kissar...... Sen kom en gratiskatt "Kitty" - en grå bonnkatt - men faktiskt mönstrad rätt lika som dom fiiina kissarna... Så det är rätt livat i stugan!! Och det gäller att hålla vissa dörrar stängda - till Majas rum t ex. Men man får inte glömma att låta toadörren stå öppen, när man är klar där. För där finns katternas toa oxå... 

Av Stina - 29 september 2008 17:37

Hemma igen! Sååå kul att träffa Preben och Maja!! Men det var skönt, att komma hem och sussa några timmar i min egen säng. Det blir rätt intensivt borta jämfört med min lugna lunk i ensamheten.


Maja har vekligen kommit in i kompisåldern. I fredags kväll, när jag kom, skulle det vara "party". Först pizza hos grannen uppepå med kompisen Sissel och hennes familj. Sen film med chips och godis hos Maja och Preben tillsammans med samma familj. Och så jag då - vindögd av trötthet....


På lörda´n var Maja iväg till en annan kompis - Irma - och på sönda´n kom Irma till Maja. Och på söndag kväll kom Sissel till Maja. Dom är ju för goa småtjejerna!


Satt och kollade Maja lite vid datorn, när hon spelade nå´t spel på internet. (Ett barnspel...) Hon både skriver och läser flytande. Lite risk att det blir lite långtråkigt i skolan. Men hoppas hennes lärare individanpassar lektionerna - så lilla damen får lite motstånd att ta sig igenom oxå.


Det var en härlig lägenhet dom har flyttat till! En villa byggd 1925 i tre våningar + källare. Maja och Preben på nedre våningen - två rum och kök -men stora rum. Och Preben sov i skrubben - klädkammaren! Det var faktiskt ett perfekt sovrum - mörkt och ombonat! Där tillbringade jag två eftermiddagar - och kunde faktiskt somna där oxå!


Familjen uppepå - Prebens hyresvärd - var väldigt öppna - varma och goa. Känns väldigt bra, att Preben har fått lite back-up och fin kontakt med den familjen. Speciellt med Aino (50 år) - lite av en xtramamma till Preben. Hon var en riktig energispruta och bjöd verkligen på sig själv. Hennes yngsta dotter - jämgammal med Maja - var lite av ett sladdbarn. Vi var och kollade på hennes butik "Konstra" på sönda´n. Där säljer hon keramik, textil och lite smått och gott. Aino är nog själv lite av en konstnär och hennes pappa var det oxå.


Nu har jag några dagar på mig, att smälta Gävlebesöket och ta igen mig. Och sen ladda för nästa utflykt. Till Ankie med familj i Glädjen. Lillflickan min fyller 41 år - egentligen på torsda´n. Åker dit på fredag och måste åka hem på sönda´n, eftersom jag ska ta PK-prov på måndag förmiddag. Men som sagt - först några dagar i stillheten.


Satt vid ett tillfälle och surfade runt på Prebens dator. Sökte på Google på förmaksflimmer och hjärtsvikt. Där fanns det ju jättemycket att läsa!! Eftersom jag inte riktigt litar på läkarna, känns det bra, att ta hem information från andra håll oxå. Och helt klart ska jag beställa tid hos en sjukgymnast, för att få råd om hur jag ska motionera. Och jag MÅSTE gå ner i vikt - jag MÅSTE skärpa upp mig med ätandet. Och jag får väl lov att ta mig en vilostund varje dag.....


Som nu t ex - ska dricka en kopp te och äta några smörgåsar. Efter det blir det sängen igen! 

Av Stina - 29 september 2008 17:28

På väg hem var jag bara tvungen, att stanna lite här och lite där och fånga färgerna, som lyste i höstsolen. Emellanåt kände jag, att jag hade nog behövt titta mer koncentrerat på vägen.... Sååå vackert - bredvid vägen....

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards