stinalill

Alla inlägg den 10 juli 2009

Av Stina - 10 juli 2009 18:12

Nu blir det fortsättning.... Jag har fått i mig lite käk först och sen kom Tuija och hälsade på! Kul!! Det är inte så ofta vi träffas, men hon är sig precis lik. Vi har jobbat ihop på Solrosen tidigare. Sen träffade hon en ny man och flyttade till Västerås. Men det är verkligen roligt, att kontakten består....


Efter vi hade varit till Quiltakademin igår, så tog vi en liten tur till Fullerö handel. Där finns allt mellan himmel och jord och lite till. Men inga stora inköp gjordes dock där.


Men i onsdax var Ankie och jag iväg till Ulva kvarn norr om Uppsala. Rekommenderas!! Hantverk högt och lågt!! Där köpte jag "Angel of summer" (översta fotot) - det gick bara inte att låta bli!! Hon "reflektions the happiness of summer" - tyckte egentligen, att det stämde bra in på tanten ;) Hon är sååå söt med sin solros på bröstet! Jag har sen förut en syster till henne, som heter "Courrage", som jag fick av Therese. Och det finns mååånga änglar och figurer i den serien "Willow Tree"..... Skulle vilja ha en hel samling av dessa underbara statyer - är helt såld på dom!!


Det är inte sant, att man inte blir lycklig av saker!! Om jag hade riktigt gott om pengar, så skulle jag ha smockfullt med vackra saker överallt..... Och jag BLIR faktiskt lycklig av vackra saker :) Och vill-ha tarmen skriker högt, när jag ser allt vackert.....


Som synes på de övriga bilderna, var vi in på glasblåseriet oxå. Och där fanns OXÅ mycket vackert!! Men vi köpte dock ingenting där - jag nöjde mig med att fota och titta längtansfullt.... Men vi var in på en antik/loppis-affär och där hittade Ankie en "typograflåda", som föll henne på läppen omedelbart. Den ska hon hänga upp på väggen och samla vackra stenar i - tror det kan bli riktigt snyggt! Efter Ulva kvarn var vi även in på en handelsträdgård, som hade rea - 50 %!! Ja gissa - visst blev det några växter....


Ja det var riktiga shoppingrundor vi gjorde minsann!! Men jag träffade ju faktiskt Stefan, Dennis och Pontus oxå! Grabbarna har blivit så vuxna och resliga! Det är lätt, att glömma bort, att Pontus inte fyllt 15 ännu, när han är 1.82 i strumplästen! Han var med Stefan båda dagarna och jobbade åt honom - tror han tyckte det var rätt kul. Och Dennis jobbade sista veckan på sitt sommarjobb. Och de resliga voffarna gör ju sin stämma hörd då och då. Ankie trodde att Seger, den största av dom, väger sina modiga 50 kilo! Guskelov tror jag inte att han vet, vad han skulle kunna.....


Och tanten sov ute i "gästrummet" - ett litet rum dom har inrett i en bit av garaget - jättemysigt! Första natten blev det väl inte mycket sova, men andra natten sov jag som en gris. Ändå sov jag till kl 10.30 imorse här hemma.  

Av Stina - 10 juli 2009 13:45

För att fortsätta där jag slutade igår. Tygerna som synes på bilden blev alltså mina inköp. Hon hade redan skurna tygbitar i buntar, som man köpte - jag sökte mig till dom blå buntarna - så klart ;) Fyrkantslapparna är 13 x 13 cm och "banden" 6,5  x 120 cm långa. Av tygerna som syns längst fram, ska jag sy bordstabletter åt Ankie.


Kartriina Flensburg, som ägaren heter, hade profilerat sig på, att köpa in tyger från olika kulturer. Hon hade sydafrikanska, indiska, japanska och australiska tyger t ex. Spännande! Och naturligtvis kunde man köpa tygerna på metervara oxå. Det vore intressant, om hon kunde lägga upp lite bilder på sin hemsida, av vad hon själv sytt. Kanske finns det - jag har inte dissikerat den ingående ännu. Hon betecknar sig själv som textilkonstnär och hon har ju sytt en hel del "officiella" saker, förstod jag det som.


Men hennes huvudsakliga inkomst kommer tydligen från de kurser som hon anordnar. Och det vore ju inte fy skam, att gå en sådan! Hon hade ett häfte med förslag på kurser till hösten..... Hon var rätt innovativ efter vad jag förstod. Vid entrén låg ett antal kuddar utspridda i regnet!! Men det var inte kuddar av tyg - utan de var tillverkade i betong och sen målade!! Kul!!

Nu ska jag fixa lite käk - återkommer....

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards