stinalill

Alla inlägg under juli 2009

Av Stina - 5 juli 2009 18:21

Kolla vicket fint halssmycke jag fick igår! I blått glas med lite glitter och skiftningar inuti! Vackert! Men det är ju inget smycke jag kommer att ha på mig all-round liksom. Det får jag ta på med gå-bort-stassen. Så fick jag oxå en liten blomälva från Helsingborg. Visserligen har jag en likadan tidigare. Men vad gör det - nu står det två små blå blompojkar där i min lilla "trädgård". En tvål fick jag oxå - "Silverblänk och månsken" heter den - så vackert det låter! En naturtvål från Klockargården i Norberg.

Ja vadan detta presentande? Förklaringen var - födelsedagspresenter i förskott!! TACK så mycket än en gång!!<3


Har rumsterat lite på balkongen idag. Jag tog bort de gula Husarknapparna från balkonglådorna. Dom fick helt enkelt inte plats, när allt har växt till och börjat välla. Så nu fick dom två egna krukor - där dom husarerna får härja ifred. Så blev det lite städa efter det förstås. Tänk att det inte går att plantera nå´nting, utan att drälla jord till höger och vänster.....


Den här högerskånken jag har - skulle jag bra gärna vilja byta bort. Så snart jag gör en liten "olämplig" rörelse, så gör det ont så in i bäng. Förutom det konstanta molandet förstås. Therese - som är sjuksköterska - sa att antiinflammatoriska piller gör att blodet blir tunnare! Så de "spär på" Waranets verkan alltså. Så var de med dom pillrena - som jag inte får. Det där Waranet måtte vara ett riktigt rävgift....


Så var det då dax att frysa igen :( Bäst att ta ut vetekudden från frysen och stoppa in den i micron istället. Kläder och tofflor på. Förlåt mig alla ni som har tyckt, att det har varit så jobbigt med värmen. Men jag önskar den verkligen tilbaka.... Jag är nog född på fel ställe på jordklotet.

Av Stina - 4 juli 2009 22:13

Ja tänk vad kul, att dom tittade hit!! Och ja - jag njöt av varenda sekund! Så härligt att få krama om dom - sååå länge sen! och så fina dom är både "små"töserna och son och svärdotter....


Det blev Harrys gönsaksgratäng med kassler och jordgubbar, glass och grädde till efterrätt. Och jag fick höra om deras besök i gruvan. Sen sprang tjejerna ner till ICA och köpte lördagsgodis. Så snaskade dom och provade alla farmors gamla glasögon och fnissade och blev fotade.


Farmor framförde sen idén om ett kvällsdopp i sjön. "Jaaaa". Och då blev det så naturligtvis. Sen "vågade" dom inte gå i vattnet, förrän en vuxen oxå var i ;) Så tanten bet ihop i kvällskylan och hävde sig i - vad gör man inte för sällsynta barnbarn!! Så småningom drog sig tanten huttrande upp på land, medan smådamerna plaskade på en bra stund.


Det är rätt kul, att se dom ihop. Maja - Prebens dotter - är riktigt ljushyllt och har långt rött hår. Nathalie - Theres´dotter - är mörk i skinnet och kort, mörkt hår. Så olika är dom och tre års skillnad i ålder. Ändå verkar de gå bra ihop. Och Maja börjar prata skånska precis som Nathalie :)


Och nu har dom åkt.... Men det värmde verkligen, att dom kom på en snabbvisit. Känner mig nästan som en gamtant på hemmet, som till slut äntligen får besök av barn och barnbarn.


PS Synne, det går inte att kommentera på din blogg. Kommer upp en text "Sidan kan inte visas...."


Nu ska jag ta en kopp te och landa....

Av Stina - 4 juli 2009 18:17

Hurra, hurra!! Jag får snart besök av Preben, Therese, Nathalie och Maja!! Blev så glad, när Preben ringde!! Dom har varit i Sala silvergruva och skulle ta en sväng om mig oxå! Sååå KUL!!


Rapport kommer.....

Av Stina - 3 juli 2009 21:01

Kan inte säga, att detta blev nå´n höjdardag. Sov länge :) Sen gick jag här och kollade - vilket väder blir det egentligen idag? Så skingrades molnen och varmt var det ju. Så jag for iväg till sjön ändå. Men jag iddes inte packa nå´n massäck. (Hur lat får man va?) Utan köpte en korv med mos, innan jag åkte. Plus jordgubbar att ta med.


Och visst var det skönt. Och visst badade jag och lyssnade på bok. Sen samlades molnen igen och det började mullra. Så det blev hemfärd efter bara två timmar.


Dagen har inte innehållit så mycket mer. Slöseri med tid.... Har druttat omkring här hemma, vattnat på balkongen, spikat upp några tavlor, som jag flyttat på. Men humöret är inte det bästa. Fast det kan det ju inte vara jämt förstås.


Jag hade nog hoppats - lite grand - att Preben och Therese med döttrar skulle hälsa på nå´n dag. Men det ville sig inte. Jag kan ju förstå, att det kan vara lite jobbigt, att sitta med töserna i bilen flera timmar. Och härliga bad finns det ju för dem i Gävle med omnejd oxå.


Men i nästa vecka åker jag allt några dagar till Ankie i Glädjen. På måndag ska min bil in på service. Får höra med henne vilka dagar som passar henne bäst därefter. Nu har hon semester lilla gumman - ett helt år har hon jobbat nu som landskapsarkitekt. Tiden springer....


Mitt högerben är lite irriterande. Hade liksom träningsvärk i låret idag! Fast jag bara har gjort mitt vanliga träningsprogram och inget utöver det. Får se hur länge det dröjer, innan det skiter sig alldeles igen....


Nej nu får jag rycka upp mig - jag har det jättebra, det är riktig sommar och jag behöver inte frysa alls!! Jag har kunnat plocka vackra sommarblommor idag och jag kan fotfarande köra bil. "Ge mig modet att förändra det som bör förändras, acceptera det jag inte kan förändra och klokhet nog att se skillnaden". Måste lära mig, att leva i nuet och se det halvfulla glaset - inte det halvtomma..... Slut på gnäll idag :)

Av Stina - 2 juli 2009 20:34

Natten som var, var hemsk. Tror jag vaknade så där 100 gånger. Av värken i höger höft/ben. Så imorse ringde jag meddetsamma kl 8 till läkarstation. Jag fick en tid till kl 10.10 och fick komma in till en liten Dr Anna. Liten och späd var hon - såg ut att vara i nedre tonåren. Hon hade svårt att inge mig trygghet och hopp....


Men, men hon gick och frågade Dr N, om hon kunde ge mig en cortisonspruta - även om det bara var två månader sen sist jag fick en. Jodå det gick bra - så hon klämde in en spruta där det gjorde som mest ont :I Det var inflammation i muskelfästen, sa hon. Och antiinflammatoriska tabletter kunde jag inte ta. De skulle påverka både Waranet och hjärtsvikten. Så då skulle dom få lov, att kolla upp både hjärtat och PK-värdet varje vecka....


Kul, kul.... men nu är jag rätt salig - värken är så gott som borta!! Sååå skönt - tack lilla Dr Anna! Sen får vi se hur länge det håller i sig den här gången. Men idag är idag.....


Sen bar det iväg till sjön igen i det ljuvliga sommarvädret! Där väntade Gunilla och så har vi legat där och stekt fläsket hela da´n. Och plaskat i vattnet, när kroppen blev för het. Och tanten har fått lite rosor på kinden och solsken i blick :)


Tänk vad härligt det är, att bli smärtfri!! Helt plötsligt blir livet lättare och ljusare!!

Av Stina - 1 juli 2009 18:42

Så här blev alltså mina canvastavlor! Är nog rätt så nöjd. Lite av bilden försvinner ju, när den viks in om ramen. Och dom har fått lov att kapa lite upptill och nertill, för att propotionerna skulle stämma. Varje tavla är 30 x 60 cm. Sjäva fotot från början tog jag vid Kullen utanför Helsingborg, när jag var ner och hälsade på Prebens tjej - Therese - för några somrar sen.


Idag blev det inget sol och bad, som vi hade tänkt Gunila och jag. Det blev åska och regn istället! Och jäddrar vad det åskade!! Det small så fönstrena skallrade!! Tycker det är farsinerande med åskväder. Naturen är brutal och häftig. Jag satt på balkongen faktiskt och njöt. Men stackars alla de, som är rädda för dundret - både djur och människor..... Men nu lyser solen igen. Vi får väl se hur morgondagen blir.....


I det vädret som varit idag, kunde jag ju varken ha datan eller TV:n igång. Jag tog min CD, la mig i sängen och lyssnade på bok istället. Kände mig så pömsig, men somna det gjorde jag inte. Skulle ju kunnat dammsuga, men, men.... Fick i alla fall en tvätt tvättad.


Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards