stinalill

Alla inlägg den 23 maj 2009

Av Stina - 23 maj 2009 21:11

Har tillbringat den mesta tiden på balkongen - i alla fall eftermiddan. Och jag har pusslat ihop trätrallen - den gamla och den nya. Det blev rätt bra till slut. Sen har plantorna som jag köpte förra freda´n fått sitt hem i balkonglådorna. Och det blir nog oxå bra, när dom växer till sig lite. Och sen satt jag helt nöjd som tjuren Ferdinand och bara njöt av blommorna i solen. Nöjd med balkongen och livet i allmänhet :)


Jag har funderat lite på det här med att rösta i EU-valet. Jag tycker INTE om EU, ska jag klart deklarera. Men nu är vi med - hur vi än bär oss åt. Och vi har faktiskt möjlighet att påverka i valet. Okej inte särskilt mycket precis - men lite. I många länder kan man gå i döden -  bokstavligen - för att få delta i demokratiska val. För att FÅ rösta. Ska vi då inte ta till vara den lilla möjlighet vi har?? Har vi inte en SKYLDIGHET att ta vara på vår rätt att rösta??


Jo jag anser det. Man kan sen tycka vad man vill om byråkrati och astronomiska löner till parlamentarikerna. Men jag tycker att man kan tänka ut en fråga som man tycker är viktig i EU. Och sen leta reda på en politiker, som tycker lika. Det är ju så lätt att söka på internet.


Jag kommer att rösta på Fi - Gudrun Schyman. Okej hon har oxå haft lite knasigheter för sig, men hon är en himla duktig politiker, klipsk och rapp i svaret. Hon kan verkligen sätta alla slipsare på plats, om det skulle behövas. Hon är inte rädd för fan själv. Och jag blir beklämd, när jag ser gruppfoton från EU - idel, ädel kavaj och slips-herrar. En tuff kvinna med orädsla för att framföra kvinnors åsikter, tycker jag behövs i kavajgänget.


Och har man nu kommit fram till, att man vill rösta på henne - så tar man en blank röstsedel och skriver "Fi" och "Gudrun Schyman" på den, innan man stoppar den i valkuvertet. Nu säger många "bortkastad röst". Nej varje röst har betydelse - tror och anser i alla fall jag.


Nu är predikan slut - för i dag i alla fall.....

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards