stinalill

Alla inlägg den 20 augusti 2008

Av Stina - 20 augusti 2008 20:20

Hemma igen. Kom hem redan vid 15-tiden, men det var omöjligt att komma in på nätet först. Sen åskade det i flera timmar kändes det som, så jag drog ur alla kontakter.  Men nu så - är jag här...

Hade en hel kasse med gula kantareller med mig hem!! När Ankie och Stefan var ut med vovven, så hittade dom massor med gula kantareller. Och Ankie erbjöd mig att få - och jag blev alldeles salig!! Det är så himla gott!! Och jag lär väl inte komma ut så mycket precis. Jag har redan ätit två mackor med svampstuvning på - mums!

Dagen idag började tidigt. Vaknade redan före sju!! Men Pontusen däremot hade försovit sig. Så JAG väckte HONOM! Jag skjudsade honom till plugget och han hann i tid. Sen hade jag tänkt gå och lägga mig och sova en sväng. Men jag struntade i det - mornade mig lite allmänt, åt frukost, diskade och packade ihop. Handlade lite på IKEA och sen på Coop i Västeås. Hade tänkt åka in till Nykvarn, men kände att jag inte orkade. Har nog varit lite allmänt frånvarande i tankeverksamheten hela da´n. Men hem kom jag i alla fall. Och tur hade jag - vaktmästar´n kom som på beställning - och bar upp min väska och ett antal kassar uppför trapporna!

Det har varit intensiva dagar - för en ensling och en snigel som jag. Men det är så kul att se hur barn och barnbarn artar sig! Pontus - som har varit en ganska tystlåten herre - har verkligen blivit "social" - det går att föra långa och givande samtal med honom. Han har mognat kan man väl säga och helt plötsligt blivit så "vuxen". Och han är en fena på datorer. Kan oxå sitta framför skärmen timme efter timme..... 14-åringen!!

Naturligtvis har det blivit en massa "felätande". Tårta, kakor, godis, glass, potatisgratäng, bearneisås och annat smått och gott. Som vanligt kan jag inte hålla mig på "rätt sida", men det hade jag väl i och för sig inte begärt av mig själv heller. Utan nu är det dax att föra tillbaka mig till ordningen. Och nu kan jag kan äta svampsoppa och svampomelett t ex!! Lotta ringde ikväll och frågade, om jag ville ha Karl Johansvamp! Så klart!! Man kan bara inte tacka nej till så´na erbjudanden!

Ikväll kommer jag nog inte att ha några problem med att somna! Men jag kan inte förstå hur Ankie och Stefan (och alla andra oxå) orkar gå upp före sex på morron och ändå inte gå i säng förrän vid elvatiden på kvällen!! För mig verkar det tortyr..... Men det är klart - jag har väl oxå kört det racet i många år. Fast det är för mig lika oförståeligt ändå.... Säng, ljuva säng....

Jag har alltid tyckt det har varit så svårt, att åka hem från ungarna. Alltid velat stanna kvar och hjälpt dom i vardagen - försökt underlätta lite grand för dom. Men nu har jag nog accepterat, att dom måste klara sina liv själva.  Det är väl så, att jag orkar inte "underlätta" nå´t för dom längre. Det börjar vända - snart är det dom som får "underlätta" för mig..... Och jag kanske t o m blir i vägen och sinkar dom istället.... Mina fantastiska barn <3 <3 <3 - som har klarat att få till såná fantastiska barnbarn!! Gulle er allihopa!! Kramar och gonatt!!

Imorr´n ska jag ha en återhämtningsdag - sova läääänge och på fredag tvättdag.

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards