stinalill

Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av Stina - 17 augusti 2009 20:23

Som jag skrev igår, var det kräftor på menýn igår!! Smask och slurp! Så ljuvligt gott!


Och varje gång dom var ut med hundarna på promenad, kom dom hem med kantareller - till mig! Om dom glömt, att ta med sig en kasse, tog dom med svampen i jackans huva eller knöt ihop jackan till kasse! Och jag förstår inte - det måtte vimla av kantareller i deras skog! Många var ju ute och plockade i helgen, men Ankie och Stefan kom ändå hem med skäppan full - även på söndagskvällen! Och idag, när jag kom hem, hade jag det stora nöjet, att fylla min lägenhet med kantarelldoft! Plus att jag stekte rikligt med svamp till två smörgåsar!! Salig kan man bli för mindre!


Som vanligt var det full fart i den familjen! En skulle skjutsas på fotbollsträning, nästa skulle ha löpträning,  sen skulle en till en kompis, så ut med hundarna, mat, disk och tvätt. Inte minns jag, att det var så´n himla fart, när jag var i 40-årsåldern.... Men då fanns inte mobiltelefoner och inte datorer. Oj - jag är nog rätt gammal kanske.... Men flickorna fick alltid ta sig till stallet själva t ex. Dels hade jag ju Preben lite yngre, som jag inte ville lämna hemma själv. Dels tänkte jag nog, att börjar jag skjutsa, så får jag åka som en tätting genom byarna.


Och nu väntar Pontus på, att få ta sitt förarbevis för moppen. Och Dennis väntar på att få ta sitt körkort. Och för Stefans jänta är det oxå körkortsdax. Och Ida och Johanna håller oxå på och kör till körkortet. Dom blir stora - småungarna.... Snart kanske dom kommer åkandes själva till mormor i Skinnsberg!! Man vet aldrig....


För övrigt var mormor så trött, så trött väl hemkommen. Stannade i Västerås och handlade mat - i butik med större urval än hemma. Sen var det två värktabletter och sängen som gällde. Imorr´n blir det vilodag.....

Av Stina - 17 augusti 2009 20:11

.... fast visst kan dom få en och annan svordom oxå ibland, när dom är alltför på. Jiva är den ljusa och hon är ganska lugn och beskedlig. Men när hon kom hem igen, efter att ha varit hos sin tidigare matte under semestern, var hon så glad, så glad. Hon viftade med hela kroppen och var alldeles till sig!! Seger är den svarta. Och han är allt en riktig segerherre! Alltid pigg på upptåg och alltid, alltid hungrig!! Är det nå´n som viskar om mat, så är han ögonblickligen där.


För den som inte vet - så är dom båda av rasen Hovawart. 

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards