stinalill

Alla inlägg under augusti 2008

Av Stina - 20 augusti 2008 20:20

Hemma igen. Kom hem redan vid 15-tiden, men det var omöjligt att komma in på nätet först. Sen åskade det i flera timmar kändes det som, så jag drog ur alla kontakter.  Men nu så - är jag här...

Hade en hel kasse med gula kantareller med mig hem!! När Ankie och Stefan var ut med vovven, så hittade dom massor med gula kantareller. Och Ankie erbjöd mig att få - och jag blev alldeles salig!! Det är så himla gott!! Och jag lär väl inte komma ut så mycket precis. Jag har redan ätit två mackor med svampstuvning på - mums!

Dagen idag började tidigt. Vaknade redan före sju!! Men Pontusen däremot hade försovit sig. Så JAG väckte HONOM! Jag skjudsade honom till plugget och han hann i tid. Sen hade jag tänkt gå och lägga mig och sova en sväng. Men jag struntade i det - mornade mig lite allmänt, åt frukost, diskade och packade ihop. Handlade lite på IKEA och sen på Coop i Västeås. Hade tänkt åka in till Nykvarn, men kände att jag inte orkade. Har nog varit lite allmänt frånvarande i tankeverksamheten hela da´n. Men hem kom jag i alla fall. Och tur hade jag - vaktmästar´n kom som på beställning - och bar upp min väska och ett antal kassar uppför trapporna!

Det har varit intensiva dagar - för en ensling och en snigel som jag. Men det är så kul att se hur barn och barnbarn artar sig! Pontus - som har varit en ganska tystlåten herre - har verkligen blivit "social" - det går att föra långa och givande samtal med honom. Han har mognat kan man väl säga och helt plötsligt blivit så "vuxen". Och han är en fena på datorer. Kan oxå sitta framför skärmen timme efter timme..... 14-åringen!!

Naturligtvis har det blivit en massa "felätande". Tårta, kakor, godis, glass, potatisgratäng, bearneisås och annat smått och gott. Som vanligt kan jag inte hålla mig på "rätt sida", men det hade jag väl i och för sig inte begärt av mig själv heller. Utan nu är det dax att föra tillbaka mig till ordningen. Och nu kan jag kan äta svampsoppa och svampomelett t ex!! Lotta ringde ikväll och frågade, om jag ville ha Karl Johansvamp! Så klart!! Man kan bara inte tacka nej till så´na erbjudanden!

Ikväll kommer jag nog inte att ha några problem med att somna! Men jag kan inte förstå hur Ankie och Stefan (och alla andra oxå) orkar gå upp före sex på morron och ändå inte gå i säng förrän vid elvatiden på kvällen!! För mig verkar det tortyr..... Men det är klart - jag har väl oxå kört det racet i många år. Fast det är för mig lika oförståeligt ändå.... Säng, ljuva säng....

Jag har alltid tyckt det har varit så svårt, att åka hem från ungarna. Alltid velat stanna kvar och hjälpt dom i vardagen - försökt underlätta lite grand för dom. Men nu har jag nog accepterat, att dom måste klara sina liv själva.  Det är väl så, att jag orkar inte "underlätta" nå´t för dom längre. Det börjar vända - snart är det dom som får "underlätta" för mig..... Och jag kanske t o m blir i vägen och sinkar dom istället.... Mina fantastiska barn <3 <3 <3 - som har klarat att få till såná fantastiska barnbarn!! Gulle er allihopa!! Kramar och gonatt!!

Imorr´n ska jag ha en återhämtningsdag - sova läääänge och på fredag tvättdag.

Av Stina - 16 augusti 2008 21:02

Jösses vad duktig jag varit! Dammsugit, vattnat blommorna, diskat, packat och badat! Sen avslutade jag med te och varma mackor..... Det är så skönt att det ser okej ut, när jag kommer hem sen.

Råkade av en händelse titta på ett program om en internatskola  -Summerhill.  I England tror jag det var. Där fanns inget schema - alla barn gick på de lektioner de ville. Och ville de inte, så gjorde de nå´t annat. Spelade luffarschack, spelade nå´t instrument eller lekte. De regler som fanns, kom till på stormöten - framröstade av eleverna. Alla barn och alla vuxna hade en röst var. På stormötena kunde de ta upp, om det var nå´n som hade varit elak mot någon annan. Och vad de skulle göra åt det.

På skolloven längtade barnen tillbaka till skolan!! Det fanns elever som inte kunde läsa eller räkna, när de lämnade skolan. Men ingen var orolig för det. De lär sig, när de är motiverade för det - menade rektorn. Så intervjuvade man vuxna, som hade varit elever. En hade åkt jorden runt och varit i massor av länder och jobbat med olika saker. Och själv lärt sig läsa, när han såg att det underlättade att kunna det. En hade läst vidare till läkare. Flera vittnade om, att de hade varit "problembarn" innan de kom till Summerhill. Men skolan hade givit dem självförtroende och en tillit till sig själva. De hade lärt sig att leva - både med sig själva och tillsammans, menade flera. Nu är kanske inte detta möjligt i dagens Sverige. Men delar borde vara möjliga.

På nå´t vis tror jag på själva tanken. Barn lär sig, när de är motiverade. Och barn tycker om att lära sig saker. Jag tror, att de vuxna borde ha mer tilltro till barns lärande. Och att lära sig med tvång, dödar deras naturliga nyfikenhet. Nog kan man fundera på vad som händer mellan ettan och nian... 7-åringen kommer glad och intresserad till skolan - nyfiken till max. När samma unge går ut nian är skolan det värsta som finns i denna världen. Å guuuud va skönt att slippa plugget!!!

Det här med lärlingsplatser för gymnasieungdomar tycker jag är toppen! Alla människor har helt enkelt inte förutsättningen att plugga i TRE ÅR TILL!! Och många är jätteduktiga med sina händer istället. Och de kan äntligen få höra att de faktiskt är duktiga!!

Sen finns det ju barn, som har skolan som ett andningshål. För det är ännu mycket jäkligare hemma.....

Ja, jag vet egentligen bäst!! Tycker inte du det oxå????

Av Stina - 16 augusti 2008 13:43

Idag skulle det bli en städ- och baddag - men jag är tillbaka i tuggummi-segheten. Men, men - jag lär väl sätta igång - sen.... Det ser ut som 17 efter mina sömnadsdagar. För då "hinner" jag inget annat än att sy. Har förresten kommit på, att jag skulle ha en annan färg på det "älskande paret". Från början var det guldfärg, men det sprättade jag bort. Så blev det mörkgrått. Men det ska vara en annan färg. Får sprätta när jag kommer hem.

Nej nu MÅSTE jag sätta igång, om jag ska kunna åka imorr´n!

Av Stina - 15 augusti 2008 22:13

Så var den då klar - "Urminne" blev namnet! Det syns nog inte så bra på bilden, men det är ett forntida skepp först, sen är det en kvinna som tillber solguden och på den tredje bilden är det ett älskande par mitt i allt det röda!! Lite tanke tillbaka till mitt eget "urminne" - min kanot, sommar och sol och mina äktenskap.... Rätt så nöjd faktiskt - just nu i alla fall. Det är så kul att ha fått ett alster färdigt, när det blev ungefär som jag tänkt. Det var inget som gick helsnett denna gång.

På söndag åker jag till Glädjen (till Ankie med familj). Pontusen fyller 14 år!!Tänk att bo i Glädjen!!

Nu en kopp te före sängen.

Av Stina - 14 augusti 2008 21:53

Timmarna bara springer iväg - jag hinner knappt med.... Idag har jag sytt hela da´n. Sånär som på några timmar, då jag var tvungen och lägga mig och vila. Och somnade förstås. Kunde ju inte somna inatt - precis som jag förutspådde - förväntade mig. Vet inte vilket som är värst - innan jag kommer igång och sy - då mår jag pest och pyton. Eller medan jag syr - och vill ha allt färdigt - helst igår. Fast när jag syr, tycker jag det är kul förstås! Det är så roligt att planera - ser hur det blir - lägga till nå´t mer - lösa problem. Se hur det växer fram undan för undan. Det kanske inte alls blir som jag hade tänkt från början - det kan förändras vartefter.

Jag är inte färdig med tavlan ännu, men har bestämt mig för att ta kväll. Det är en hel del symaskinsarbete kvar och sen en del handsöm, hade jag tänkt mig. Ett problem som jag står inför sen är - hur jag ska kunna spänna tyget över masonitbakstycket....?? Ja, ja det visar sig.

Nu är jag rejält trött - en kopp te och sen i säng.

PS Bilder komer senare....

Av Stina - 13 augusti 2008 21:17

Pk-prov idag (för Waranet - blodförtunnande). Hon lyckades på första sticket - bra gjort!! Jag var där kl 14.00 och sen tog det ända till ca 18.00 innan jag SATTE IGÅNG. Jag har väldigt lång framkörningstid.... Men nu har jag preliminärt satt samman de tyger jag ska ha i "botten" på nästa tavla. Nästa tavla som blir tre stycken bredvid varandra i samma ram. Ska bli spännande att se var det blir och hur det blir. Kan knappt bärga mig - men nu är det en natt först. Sen - kan jag fortsätta - imorr´n. Risk finns att jag ligger i natt och grunnar på hur jag ska göra, passar det in må´n tro, ska jag sätta in nå´n annan färg kanske, hur ska quiltningen se ut..... Sen blir det nog ett intensivt syende imorr´n! Det är så kul att äntligen ha kommit igång!!

Den här gången använder jag nästan bara tygerna som jag köpte i Cambodja. Och det var åtskilliga!! Tror jag köpte 28 meter av den tunna sidenchiffongen!! Olika färger i allihopa metrarna! Så härligt att ha olika nyanser att välja på!

Vet inte om jag är funtad på nå´t konstigt sätt: Jag blir svettig !! av att sy och bara av att sätta ihop de olika tygerna!! Andra blir svettiga, när dom motionerar. Jag blir svettig, när jag syr..... Å andra sidan kanske jag skulle svettas kopiöst, om jag motionerade.....

Idag fick jag ett så vacket kort från Therese med såå vackra ord skrivna!! Blir alldeles varm inombords! Skrev oxå ett tackkort till Tuija o Christer idag. Fick ett fint kort av dem till min födelsedag - oxå med så värmande ord till mig..... Kom oxå ihåg att skicka ett födelsedagskort till min bror Hans, som fyller 65 år den 15 augusti. Vi har väl egentligen väldigt liten kontakt, men jag vet att han finns där. Och jag vet, att jag kan ringa honom, när det kniper. Han har varit ett stort stöd emellanåt.

I Skinnskatteberg har det åskat rejält idag - oxå. Det gäller att dra ur kontakterna till datorn, när det drar ihop sig. Jag vågar i alla fall inte ha dom i - om det skulle smälla till i telefoneriet.....

Natti, natti 

Av Stina - 12 augusti 2008 20:06

Så kom jag då äntligen iväg till Västerås idag! Fick tag i några presenter till dottersonen - vad berättar jag inte här - utifall han skulle läsa..... Hoppas hur som helst att han blir nöjd. Men det blir svårare och svårare att köpa nå´t vettigt till de "små" liven.....

Så var jag in på Expert och köpte nya färger till skrivaren. Visade de färger jag skickat efter från InkClub och undrade, om dom visste varför de inte fungerade. En tjej - kund - som stod bredvid mig, berättade att hon hade varit med om exakt samma sak. Hon hade haft åtskilliga diskussioner med InkClub, ställt om datorn efter deras instruktioner och en massa strul. Så - VARNING för InkClub!! Först annonserar dom "en krona för färger till din skrivare". Jo hejsan - "just till din skrivare gäller inte det erbjudandet"..... Naiv som jag är, beställde jag ändå. Och visst var dom lite billigare än Expert - men vad är det för nytta med det, om man inte kan använda dom. "Snålheten bedrar visheten" - finns det ett ordspråk som lyder......

Sen var jag oxå ut till Coop Forum o åt riktig mat!! Dansk skomakarlåda - d v s potatismos o pannbiff med bacon o purjolök. Mycket gott - och jag lyckades tänka mig för, så jag slutade äta, när det kändes lagom fullt!! Jag lämnade alltså på tallriken! Faktiskt duktigt gjort för att vara jag! Och jag åt heller ingen glass eller godis eller bakelse på hela da´n - *duktig tant*!!

När jag var inne i en affär - avslöjande för barnbarnet att säga vilken - gick plötsligt larmet. Det lät utav helskotta och kunderna ombads omedelbart utrymma lokalen, eftersom det hade inträffat ett "tillbud". Så det var bara att knata ut med oförättad ärende och vänta.... och vänta. Trött var jag så in i hoppsan. Till slut satte jag mig i bilen och åt upp min grapefrukt, som jag hade med mig. *duktig tant*. Så kom brandkåren - två storbilar och en liten!! Dramatiskt värre! Och vi fick inte gå in igen förrän dom hade "återställt larmet". Sen luktade det pest i lokalen - bränt. Det var visst nå´n ugn, som hade bränt vid. Tur att det inte var nå´n själmordsbombare på gång i alla fall.....

Ja jag klarade mig igenom  en shoppingdag i alla fall. Men det känns som jag gick på reserverna - så trött, så trött. Både i kroppen och huvét. Och inte orkade jag ju gå runt och titta lite här och lite där, som jag brukar göra. Men jag får väl vara nöjd ändå. Jag svimmade ingenstans och jag såg till att sätta mig så snart det gavs tillfälle.

Av Stina - 11 augusti 2008 19:48

Idag kom månadens Quiltemagasin nerdimpande i brevlådan. Kollade igenom och hittade underbara bilder!! Sydda lager på lager och quiltade på alla möjliga sätt - härliga färgsättningar - och fantasifulla detaljer! Dessutom fanns en webplats med, som jag gick in på - www.imagering.se. Där fanns ännu mer plus länkar till andra sidor. Så nu har jag sysselsättning med att gå igenom det materialet. Får se vad som växer fram från symaskinen så småningom....

Konstigt vad man kan drömma knepiga saker! Inatt drömde jag att jag var jagad av en stor brunbjörn. Den försökte på alla möjliga sätt få fatt i mig. Och jag försökte lura den, stänga in den, skrämma bort den. Men hela tiden dök den på mig. Jag var rädd för den, men samtidigt arg på den. Vågade inte klippa till den ordentligt - för då kunde den ju bli riktigt arg och förgöra mig. Månne det är hjärtsvikten som är brunbjörnen.....?? Rädd för den och arg....

I eftermiddax  blev jag så där läskigt trött. Gick och la mig framför TV:n och började känna mig så där skönt sömntrött - tog av mig brillorna och la mig i sovställning. Då kom jag på - jag hade glömt mina mitt-på-dagen-Furix! Det var bara att "hoppa" :-I upp ur sängen och få ner pillerna. Brunbjörnen förföljer mig..... I och för sig kanske det var bra, att jag inte somnade. Nu kan jag väl somna iväll iaf. 


Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards