stinalill

Alla inlägg under april 2009

Av Stina - 19 april 2009 18:55

Igår ja - det var en väldigt trevlig dag. Ingen stress utan den ultrarapid som jag är rätt van vid. Anita är ju inte heller nå´n ungdom, så vi tog det lilla lugna.


Efter allt det vackra i Borlänge for vi alltså vidare till Falun. För att köpa biljetter till föreställningen "Selmas kärlekar". Men - biljetterna var slut!!! Det var fullsatt!! Vi fick löfte på, att eventuellt komma in på återbudsplatser.


Medan vi väntade och hoppades gick vi en sväng på Faluns museum. och beskådade bland annat en JÄTTEstor väv - kanske 5 x 7 meter. Den föreställde en bäck som forsade fram i skogen mellan mossbeklädda stenar. Såååå vacker!! Den var vävd i garner i många olika nyanser. Tyvärr fick man inte fota där inne. Jag tog fram kameran och tänkte knäppa ändå. Men då protesterade Anita. Så det blev inget foto.....


Så åt vi gott på en restaurang där bredvid, innan vi återvände till teatern. Och då hade dom ordnat fram biljetter till oss - tack för det!! Dom tyckte, att när vi nu hade åkt så långt, så skulle vi ha biljetter. Och det var ju snällt. Vi satte oss på första bänk, så vi hade nästan närkontakt med skådespelarna. Och Selma Lagerlöf - hon var verkligen Selma på pricken! Och det var diverse förvecklingar och svartsjuka mellan hennes två "väninnor". Det kan inte ha varit lätt att vara lesbisk på den tiden!! Dom hade lagt in en hel del plats för skratt oxå! Så det är vekligen en föreställning jag kan rekommendera.


Jag fick många associationer till min farmor. Dels bodde ju hon den senare delen av sitt liv i Falun - som Selma. Så hade dom oxå samma kroppskonstitution och var låghalta båda två. Och min farmor skrev otroligt mycket brev - liksom Selma. Det skulle inte alls förvåna mig, om dom hade haft kontakt med varandra. Min farmor gillade ju att frottera sig med kändisar och skrev brev till gud och alla människor.


Egentligen var min farmor ingen snäll människa, fast hon var väldigt religös - prästdotter som hon var. Hon var ganska egensinnig - och klassmedveten - i alla fall om SIN klass..... Hon blev ju "proffesorska" minsann - för min farfar blev ju professor. Och det berättade hon GÄRNA. Så var hon oxå KONSTNÄR och tillbringade somrar vid Kullen i Skåne. Där konstnärerna samlades.


Ja jag hade allt lite svårt för farmor, när jag var liten. Hon var minsann ingen "kram"farmor. Jag minns faktiskt, att jag en gång slängde ett par underbyxor i ansiktet på henne!! Betänk då, att jag var en väldigt tystlåten, kuvad och blyg tjej. Så det var en väldigt vågad grej för mig att göra nå´t sån´t!! Bra gjort lillstina - kan jag tycka nu!! Jag vågade protestera lite i alla fall. Och de där underbyxorna i ansiktet hade hon säkert gjort rätt för!


Det första fotot föreställer teatern i Falun, som ligger så vackert vid vattnet.

Så hittade jag ett utbrunnet hus i Falun, som stod så vackert emot den klarblå himlen!

Jag hittade oxå några målande ord på museet. "Tjugofem mil längtan"!! Som är blå!!



Av Stina - 18 april 2009 22:21

Mycket häftigt och mycket vackert på hantverksmässan i Borlänge!! T ex den här västen och de här broderade fårtavlorna på foto!! Vill-ha tarmen tjöt hela tiden - köp, köp, köööp..... Men jag lyckades sansa mig och köpte faktisk inget. Däremot fotade jag.....


Så var det "Selmas kärlekar" i Falun. Spännande, gripande och rolig!! Men - jag tror jag tar och skriver mer imorr´n istället. Jag är så himla trött nu och har värk i fötter och höft. Imorr´n blir det långsovardag.....

Av Stina - 17 april 2009 21:16

Idag har det varit en plats i solen! Så himmelskt skönt, att låta solen värma upp mig! Nästan alltid fryser jag om fossarna. Men i solen blir hela jag varm. Började oxå lyssna på en ny bok - vet inte riktigt om det var nå´t för mig. Men jag ska väl ge den en chans till. 


Så hittade jag ju min flagga i källaren. Den har alltså kommit upp på plats på balkongen idag! Den svenska flaggan tycker jag faktiskt är vacker! Men så är den ju blå också ;) och det gula betyder glädje för mig.... Men nå´n royalist kan jag inte kalla mig för precis. Kungahuset tycker jag nog skulle kunna avskaffas. Visst verkar kungafamiljen trevlig och så. Men det är allt en dyr reklam för Sverige, att försörja den familjen och hela staben runt omkring dom. Och välutbildade är dom ju allihop nu, så dom skulle väl kunna få nästan vilka jobb som helst. Tänk bara vad det kommande bröllopet kommer att kosta! Och det blir ju inte vilket sketet bröllop som helst!!


Solveig R överraskade mig med ett besök idag! Det var ju kul! Och äntligen blev jag så av med badrumsbyrån till henne. Ett sån´t där skåp, som man ställer under handfatet. Det fick ju inte plats här, så det var skönt, att Solveig kunde ta över det. En pryl mindre i källaren.


Tittade ner till Lotta en sväng här mot kvällningen. Med en ritning till mitt tilltänkta balkongbord. Det var bra, att få lite synpunkter före tillverkning. Och så kul att jag får lite uppgifter av dom oxå! Lägga upp en klänning till Lotta. Och sy en "bärkudde" till Lasse, att ha på axlarna, när han bär tungt. Roligt att jag kan vara till lite nytta för dom oxå.


Anita ringde idag oxå. Så vi ska först åka på hantverksmässa i Borlänge imorr´n. Och sen ska vi åka till Falun och se "Selmas kärlekar". Det kommer att bli en mastig dag skulle jag tro. Men som Lotta sa - söndag får bli vilodag, då jag får återhämta mig.....


Och inget litet föl har sett dagens ljus idag heller....

Av Stina - 16 april 2009 21:57

Den här dagen har jag haft sysselsättning light, som Hoyanoya uttryckte det så bra. Trött så ögona har hängt nere vid knäna. Egentligen en riktig skitdag. Jag har försökt lägga mig för att sova en stund, men har inte kunnat släppa dagen. Jag har burit upp och ner lite grejer till källaren, placerat mina oanvända blomkrukor och pynt i ett tomt skåp och lite annat pyssel.


Fast egentligen började "dagen" bra. Heffa ringde och kom sen över en sväng. Och med sig hade hon denna ljuvliga bakelse som syns på bilden!! Först frasig mördegsbotten, en klick jordgubbssylt, en större klick vaniljkräm - sen grädde och skivade jordgubbar i gele ovanpå..... Jösses vad smaskigt!! Tack för den smaksensationen Heffa!!


Sen har jag fundrat på en bordskonstruktion till balkongen. Ett hörnbord med bordsskivan som en låda. Och där skulle jag kunna plantera lite småväxter och ha lite dekorationer allt efter årstid. PLUS mina älvor oxå!! Bad Lotta fråga sin son, som är snickarkunnig, om han eventuellt kan åta sig att fixa ett sån´t bord till mig......


Lotta ringde för övrigt oxå för att fråga, om jag vill med på en föreställning sen med han Ronny - norrlänningen - i Avesta. Och det kan säkert vara ett lyft för humöret med mycket skratt!! Så hon skulle beställa biljetter. Det är himla bra med kompisar som puttar ut mig då och då. Själv är jag seg med påhittandet av aktiviteter.


Nu försöker vi - jag - med en kopp te och sen natti, natti!!


PS Inget föl idag heller.....

Av Stina - 16 april 2009 03:10

Det var ju faktiskt rätt länge sen jag hade en uppe-sittar-natt!! Men nu var det alltså dax för en så´n natt - en natt med många och långa timmar. Men det går ingen nöd på mig - förutom att jag är trött förstås. Men - jag kan ju sova imorr´n.... idag.....


Jag har druckit en kopp te med några tunnbrödmackor. Så har jag kollat runt hos mina bloggvänner en sväng.


Innan jag helt gav upp försöken att sova, kollade jag på en gammal dålig Elvis-film. Väntade och väntade att han i alla fall skulle sjunga nå´n låt. Men inte. Begriper inte hur dom hade mage att skriva så dåliga filmmanus åt Elvis. Det fanns väl i och för sig de som höll någolunda standard "Jailhouse rock" t ex. Om dom hade klarat, att ge honom bra roller i bra filmer, så hade han väl förmodligen blivit ännu större än han var. Minns ni tanter - alltså ni som var med på 50-talet - "Tommy eller Elvis"?? Jag var alltså Elvis-fan. Och de kan jag ju tycka var ett bra val, som står sig än. Vad det blev av Tommy Steel vete 17.


Undrar om nästa sömntåg går snart mån tro.....

Av Stina - 15 april 2009 20:27

Så har jag då idag äntligen fått ändan ur och skruvat upp denna lampa! Kom på en bra plats - gaveln till bokhyllan/cd-stället. Denna lampa är lite speciell. Det är en STOR mussla, som jag fick en gång av min kärlek (Prebens pappa). Musslan hade han med sig hem från sjön - tror den kom från Nya Hebriderna. Sen gjorde min pappa - som var en händig gubbe - en hållare och monterade den som lampa. Nu så här i backspegeln förstår jag, att det måste ha varit rätt svårt. Musslan i sig är ju ganska skör. Det blir ett härligt mysljus, när den är tänd - som synes på ett av fotona.


Idag har jag oxå varit iväg till Däckservice och fått bytt till sommardäck. Pengarna fladdrar.... 560 kronor! Men då förvarar dom vinterdäcken oxå, tills det är dax för nästa byte. Men - ni som har starka och händiga män, som fixar detta själva - där har ni tjänat in en slant.... Förresten - det finns ju starka och händiga kvinnor oxå för den delen. Tidigare i mitt liv har jag alltid själv fixat däckbytena. Men numera orkar jag inte det. Tur att det finns folk, som fixar sån´t åt en.....


Har oxå betalt räkningen från elfirman idag - 2 261 kronor. Det blev ju lite billigare, än han hade förvarnat om. Guskelov. Men pengarna ska rulla - har beställt fyra stycken trädgårdsälvor oxå idag. Skulle lätt kunna beställa tio stycken, men det får väl vara nå´n måtta på penningrullningen. Eller fladdrandet får man väl säga numera. Egentligen är det väl bara sedlar som räknas numera. Slantarna är mer till för parkeringsautomater....


Dessutom, när jag ändå var i farten, har jag kompletterat utskrifter av foton  till mitt album "sydda alster". Ankie - min yngsta dotter - sa en gång åt mig,  "fota allt du syr mamma". Och det har jag gjort. Himla kul att ha kvar!! Tack Ankie för att du var så förutseende åt mig! Det gäller alltså allt jag har sytt i lapptäcksteknik - från december 2003. Före den tiden har jag ju sytt annat - mest kläder. Men det finns inte dokumenterat. Ankie har oxå sytt i lapptäcksteknik tidigare. Stora vackra överkast till dubbelsängar bland annat.


Inatt drömde jag faktiskt, att jag hade en kappa på mig, som jag sydde, när jag gick på Tillskärarakademin. En rätt elegant kappa i äcklig senapsgul färg med mössa till. Kom ihåg att jag i drömmen berättade,  att den var mer än 45 år gammal!! Och det stämmer ju - tidsmässigt!! Men jag har den inte kvar. Hur 17 kunde jag i drömmen räkna ut, hur gammal den var..... Det förekommer mycket konstigheter i hjärnan.....


Nej, inget fölis idag heller.....

Av Stina - 14 april 2009 20:53

.... den stolta tuppen här ovan, som bor hemma hos Annsan! Visst är han fin!? Han har en massa hönor oxå, men dom får inte vara med på bild - inte idag i alla fall. Man får väl göra LITE skillnad. Högsta hönset kommer ju alltid först - även om det är en tupp.... (jodå - jag ÄR feminist...)


Apropå feminist - jag hörde att Gudrun Schyman skulle ställa upp i EU-valet i juni. Då finns det ju ändå ett altenativ. Hon är då en väldigt duktig politiker och talare och ingen slipsare trycker nog ner henne i skorna i första taget. För det vimlar ju annars av slipsare (eller tuppar om man så vill....) i den församlingen. Och det går ju heller inte att komma ifrån, att vi ÄR med i EU, antingen vi nu ville det eller ej. Jag ville ej, när det var röstning om det. Men det hjälpte ju inte.... Och som med allt annat - man får väl göra det bästa av skiten. Bäst att rösta tycker jag alltså.....


Vi hade det så mysigt hemma hos Annsan idag. Satt och fikade och kacklade *host* i solens sken. Solen sken i alla fall emellanåt. Det är så skönt att ventilera både det ena och det andra - allt från politik till ålderdom. Hon är så skön Annsan - alltid avslappnad och nära till skratt.


Var och handlade lite fil och frukt på vägen hem sen. Sen parkerade jag min kroppshydda i sängen. Och somnade en stund till nå´t dåligt TV-program. Så ljuvligt skönt. Och snart är det en kopp te och sängen som gäller igen.....


Inget fölis idag heller.....

Av Stina - 13 april 2009 22:22

... och solar och tar mig ett dopp eller två, om ungefär två månader sådär.... Längtar....


Idag blev det en riktig tröttdag. Hade tänkt att åka till Solveig R, men det fick jag ställa in. När jag var ut med soporna, blev jag alldeles slut och flåsig. Så det har varit mest sängen som gällt idag. Förutom att jag tog mig i kragen och sydde av ärmarna på en jacka åt Anita. Skönt att ha det gjort i alla fall.


Så tittade Jusma in framåt kvällningen. Hon har fått ett barnbarn till. Hennes yngsta dotter fick en liten, liten dotter för nå´n vecka sen. Erika ska hon heta och hennes födelsevikt var bara 595 gram!! Men hon andas själv och går nu uppåt i vikt redan. Hon ligger i kuvös förstås -  på Akademiska i Uppsala. Det är ju helt fantastiskt, att dom kan klara en så´n liten baby!!


Men nå´n liten fölis har inte anmält sin ankomst ännu. He e bar å vänt.....


Natti, natti

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards