stinalill

Alla inlägg under maj 2009

Av Stina - 23 maj 2009 21:11

Har tillbringat den mesta tiden på balkongen - i alla fall eftermiddan. Och jag har pusslat ihop trätrallen - den gamla och den nya. Det blev rätt bra till slut. Sen har plantorna som jag köpte förra freda´n fått sitt hem i balkonglådorna. Och det blir nog oxå bra, när dom växer till sig lite. Och sen satt jag helt nöjd som tjuren Ferdinand och bara njöt av blommorna i solen. Nöjd med balkongen och livet i allmänhet :)


Jag har funderat lite på det här med att rösta i EU-valet. Jag tycker INTE om EU, ska jag klart deklarera. Men nu är vi med - hur vi än bär oss åt. Och vi har faktiskt möjlighet att påverka i valet. Okej inte särskilt mycket precis - men lite. I många länder kan man gå i döden -  bokstavligen - för att få delta i demokratiska val. För att FÅ rösta. Ska vi då inte ta till vara den lilla möjlighet vi har?? Har vi inte en SKYLDIGHET att ta vara på vår rätt att rösta??


Jo jag anser det. Man kan sen tycka vad man vill om byråkrati och astronomiska löner till parlamentarikerna. Men jag tycker att man kan tänka ut en fråga som man tycker är viktig i EU. Och sen leta reda på en politiker, som tycker lika. Det är ju så lätt att söka på internet.


Jag kommer att rösta på Fi - Gudrun Schyman. Okej hon har oxå haft lite knasigheter för sig, men hon är en himla duktig politiker, klipsk och rapp i svaret. Hon kan verkligen sätta alla slipsare på plats, om det skulle behövas. Hon är inte rädd för fan själv. Och jag blir beklämd, när jag ser gruppfoton från EU - idel, ädel kavaj och slips-herrar. En tuff kvinna med orädsla för att framföra kvinnors åsikter, tycker jag behövs i kavajgänget.


Och har man nu kommit fram till, att man vill rösta på henne - så tar man en blank röstsedel och skriver "Fi" och "Gudrun Schyman" på den, innan man stoppar den i valkuvertet. Nu säger många "bortkastad röst". Nej varje röst har betydelse - tror och anser i alla fall jag.


Nu är predikan slut - för i dag i alla fall.....

Av Stina - 22 maj 2009 20:09

Då var jag hemma igen. Känns faktiskt som riktigt "hemma" nu. Och många tankar har gått till mina härliga barn och barnbarn under resan hem! Tänk vad rik jag är!! Ankie och Stefan kom och grattade igår kväll oxå. Konstigt att jag har fått så fina ungar!! Och dom är fina både utanpå och inuti.


Och en strid ström av folk har kommit och beundrat "lilla" Oki Doki!! Ävenså jag förstås. Visst är lilla svansstumpen söt.... Men han var riktigt närgången ibland. Och "totalt oberäknelig" som Ann-Louise sa.  När Valle oxå kom och ville vara med, sa dom åt mig "nu finns det anledning att backa lite". Oki Doki kan fresta Valles tålamod och då kan det bli lite bakutsparkar..... Så jag fick assisans av Ann-Louise, som avledde fölisens uppmärksamhet.


Annars har allt gått bra. Jag har inte ätit en enda kaka!! På onsdaxkvällen åt jag en LITEN portion potatisgratäng, men ingen bearniesås. Och på torsdagen år jag en relativt liten bit smörgåstårta. Så jag kan allt berömma mig själv lite!! Och 18-åringen fick en silverkedja med ett litet hästsmycke + en liten skyddsängel av mig. Sen var det allt pengar, pengar - som gick hem hos tjejen....


På väg hem idag, stannade jag i Västerås och handlade. Och jag har haft anledning att bedöma olika expediters behandling av sina kunder. På Rusta fick jag av en ren händelse tag på chefen och fick möjlighet, att framföra mina åsikter. Han lovade bättring.... Jag har nämligen jagat balkongbord. Ett sånt som man hänger över balkongräcket och kan vika ihop. På Ö&B fick jag till slut fatt på en personal - "har vi nå´t så finns det ute på trädgård" och så pekade hon ut riktningen. Och visst - efter mycket letande, så hittade jag ett till slut.


Och på Coop fanns inte en jäkel att fråga om vare sig det ena eller andra. Till slut fick jag fatt i en tjej, som gick ifrån kassan, fär att försöka få fatt i nå´n som visste. Och glad och positiv följde hon med mig till trätrallarna, som jag letade efter. Sån´t uppskattas vill jag lova!! Henne kommer jag att minnas. Levande reklampelare för firman! Tänk om alla affärsidkare visste, vad mycket det betyder, att personalen är "kundvänlig"! Man blir så tacksam, så man kan krama om dom och önskar dom ett rejält lönelyft!

Coop på Stenby - VG - tack vare kassatjejen - utan henne hade det blivit G

Rusta på södra Hälla - IG

Plantagen på södra Hälla - MVG - tack vare en mycket trevlig herre

Ö&B på Stenby - IG

Jysk på Stenby - VG


Och till slut fick jag ändå tag på allt jag skulle ha. Jag är faktiskt lite förvånad över, att jag inte fick nå´t ont i vare sig höft, knä eller fot efter allt mitt gående i affärer!! Kan drygt 4 kilo göra så mycket..... Vad ska då inte 10 kilo göra....


Och ikväll ska jag sova i min egen underbara säng.....

Av Stina - 21 maj 2009 10:32

Konstigt att skriva på någon annans dator. Men jag kom in ändå och har läst mina vänners bloggar.


Här skiner solen, Och hela familjen är fullt sysselsatta. Just nu provas en ny sadel på Moa - en av hästarna. Det är oerhört mycket jobb med dessa hästar!! Begriper inte att dom orkar! Men jag antar att dom får mycket av kusarna oxå. Igår var jag med till ett ridhus, där Johanna och Ida tränade hoppning. Så långt jag kan se var dom jätteduktiga! Att dom vågar!!


Tänk att det är mina småtjejer, som satt där i sadeln! Och dom "styrde" hästarna och for över hindrena, som om dom aldrig gjort annat! Medan mormor satt på läktaren och kramade tummarna hårt - rädd för de stora hästarna som jag är....


Jag har ridit två gånger i mitt liv. Första gången på turridning - och då lyckades jag ramla i backen. Guskelov utan att göra illa mig. Andra gången fick en kollega för sig, att jag ville ha en ridtur i 50-årspresent!! Tänk så fel hon hade!! Jag satt och blåhöll mig med hjärtat i halsgropen hela turridningen. När jag äntligen fick kliva av, var benen som kokta spagetti....


Och lilla fölisen Oki Doki är så jättesöt!! En riktig liten busunge med en massa hyss för sig! Två bissingar i överkäken har tittat fram, så han kan bitas om han får för sig det. Och vilka vackra ögon han har! Men väldigt svår att fota - han är ju inte still en sekund!


Vi firade Johanna vid middagen igår. Som väntat blev det lite ridgrejer och pengar, pengar. Som väl lär användas till ridgrejer oxå, antar jag. Och i eftermiddag ska det bli "kalas" med släkten. Ann-Louise´smörgåstårta, som inte lär gå av för hackor.... Inget för tanten - kanske en liten, liten smakbit....

Av Stina - 20 maj 2009 10:52

Ett stort GRATTIS till Johanna, som fyller 18 år idag!! Lilla Johanna är myndig!! Vuxen!!?? Svårt för en mormor att förstå.... Minns när du ville komma ut. Morfar Lennarth och jag tog fram en flaska vin och ost och kex mitt i natten - för att fira din ankomst. Men det dröjde och dröjde och vi blev tröttare och tröttare. Så vi gick och la oss. Sen - så småningom - ringde dina föräldrar. Och berättade att en liten Johanna var född!!


Vi ses om några timmar!!

Av Stina - 19 maj 2009 21:03

....som drog brudparet genom byn i lördax!! Riktiga arbetshästar!! Och dom används oxå som sådana i vanliga fall. Även om dom inte jobbar ihjäl sig, som hästtjejen sa. "Sotlugg" och "Linlugg" tycker jag dom ser ut att heta. Det där vore nå´t istället för traktorer!! Eller hur du Erik??


Har varit riktigt "arbetssam" idag. Klippt och färgat håret. Sååå skönt när det är gjort! Gruvar mig alltid innan. Så har jag vattnat igenom alla blommor - bara dom torra. Både ute och inne. Sen har jag skurit upp 1,5 kilo kassler i portionsbitar - ca 75 gram i varje portion. Först bort med allt synligt fett förstås. Och sen in i frysen. Enkelt att ta fram för en singel.


Ja du Ruth - här är en till som har bantat mer eller mindre i hela mitt liv. Först så går det ner och sen så går det upp -- jo-jo-bantning. Och varje gång bestämmer jag mig - börjar jag gå upp det minsta, ska jag dra åt svångremmen igen. Men inte - alla ambitioner brukar spricka. Choklad, glass och bakelser....


Men nu vill jag ju inte gå ner p g a utseendet, utan för min hälsa. Som mest har jag gått ner 38 kilo - då mådde jag bra. Och jadå, jag vet - det gäller att förändra sin livsstil. Men glassuget sitter i ryggmärgen tror jag. Belöning, tröst, tryck ner känslorna - alla anledningar som finns praktiserar jag. Men numera äter jag Campral, som ger mig lite råg i ryggen, att stå emot.  Dessa piller äts av alkoholmissbrukare oftast. Men funkar även på sockerberoende.


Mitt delmål är att gå ner 6 kilo till -  först och främst. Men enligt Viktväktarnas måttstock ska jag gå ner 26 kilo!! Men det är orealistiskt, anser jag. Då skulle jag se ut som ett vandrande russin.....

Av Stina - 18 maj 2009 19:52

Vägningsdag idag. Och det blev minus ett kilo sen förra måndan!! Kul, kul!! Och motiverande. Bara fortsätt tanten! Din hjärtsvikt kommer nog att ge sig så småningom :)..... Sammanlagt har jag gått ner 4,3 kilo på fyra veckor!! Inte illa pinkat!


Som synes tog jag med tre nya blommor idag. Den blå är vackrast tycker jag - så klart! Och denna gång är alla äkta!! Den gulvita rosen igår påpekade ju Ruth så riktigt, att det var en tygblomma! Det stämde ju så bra, när jag tittade närmare! Trots nya brillor såg jag inte det, varken när jag fotade eller kollade på kortet! Men som sagt - den var ju vacker och välgjord.


Dagen idag lockar nästan fram vinterkläderna igen. 7,5 grader ute! Är det vettigt, när det snart är slut på maj??... Jag vill ha sol, jag vill ha värme..... Jag vill inte frysa och ha flieströja på. Jag vill ligga vid sjön och sola..... Men, men - där har jag ingen talan.....


Idag har jag sytt två små fyrkantdukar till min lilla matbricka. Av lite rester från gardinen. Bra att ha att byta med, när jag har grisat ner. Annars har jag lite stopp i sömnadsfantasin just nu. Ideér finns, men det gäller att omsätta dom. T ex en ny gardin till köket. Men jag har inte fundrat klart.... Och snart ska jag ju åka till Bennarby några dar.... Liksom ingen idé, att sätta igång nå´t, förrän jag är hemma igen.

Av Stina - 17 maj 2009 19:59

Fotona ovan är bara ett litet axplock från när Anita och jag var i Västerås och hade vår blomsterrunda. Det fanns så mycket vackert, så man kan få magknip.... Hortensian t ex med sin intensivt blåa färg - "min" blåa färg... Och så fulländade rosorna är!!


Idag var jag hem till en vän - Eva, som säljer smycken. Där var det oxå mycket fint!! Vill-ha-tarmen skrek hela tiden.... Gäller att hålla i plånboken och tänka - i alla fall lite - innan man öppnar den. Eva i sin tur säljer smyckena åt sin handikappade vän, som oxå gör dom. Söta, vackra hängsmycken.....


Så har jag förberett balkonglådorna på balkongen. D v s tagit upp dom från källaren, och skruvat fästena, så dom sitter rätt. Och oxå tagit upp en gammal stol till en vävstol, som jag hade i källaren. På den fick jag plats med frökrukorna - där jag hoppas att fröna ska gro så småningom.


Den här melodifestivalen som numera har härjat på TV:n - varför i himlens namn har dom dragit ut så på den?? Den ena tävlingen efter den andra. Och det är så stort och så många effekter, så man kan baxna. Vissa av tjejerna är klädda som porrstjärnor och bakom den som sjunger dansar och hoppar akrobater. Var ska det sluta? Större, vackrare (?), effektfullare och dyrare - för varje år!!? Själva musiken och sången verkar nästan vara en bisak i allt flaschande och ljusspel. Nu låter jag som en gammal surkäring. Och det kanske jag är. Och - jag använde avstängningsknappen på TV:n.....


Imorr´n är de måndag och vägningsdag.... Lite fundersam hur jag ska hantera ätandet, när jag åker bort.... Jag vill INTE halka dit i onyttigheter - då är det kört....

Av Stina - 16 maj 2009 20:46

Idag har jag kollat på ett riktigt vackert bröllop! Lottas och Lasses äldste son gifte sig i kyrkan. Och dom var så vackra, så vackra både brudgum och brud! Men jag lägger inte in nå´n bild på dom, eftersom jag inte har frågat. Men brudbuketten gick inte av för hackor den heller! Se fotot! Sen åkte dom häst och vagn genom byn - så himla fint! Men jösses vad bruden måtte ha frusit i sina bara axlar!!


På grund av detta blev min middag försenad. Men jag var duktig och lagade mat ändå. Hemgjort potatismos med strimlad bacon i en grönsaksgratäng med fetaost. Faktiskt riktigt gott. Tack Harry för tipset!


Så kom tröttheten och överföll mig - intog vertikalläge. Och somnade som en liten - *host* - gris!! Väldans skönt! Tröttheten kom väl efter från igår.


Jag har fått ett TV-tips från två håll. På vardagar kl 19 går det ett program på 2:an om samtalsterapi. Och imorr´n går veckans alla avsnitt i repris kl 14.35 Tydligen är det olika människor, som går till denna terapeut olika dagar i veckan. Tycker det verkar intressant. Terapi är ju egentligen väldigt svårt att beskriva hur det går till. Och ofta brukar de raljeras och ironiseras över terapi. Så det faller ett löjets skimmer över den. Och i verkligheten är det ju ett verkligt effektivt sätt, att bearbeta trauman. Även om de flesta läkare förlitar sig enbart på piller.....


Erik - angående din kommentar : Du har en hel del rätt i det du skriver. Kruxet är om det roliga med resan överskuggas av tröttheten. Så jag inte kan njuta egentligen - utan bara pinas av tröttheten..... Hur som helst kommer jag och våldgästar er på onsdag eftermiddag! Och sover över. Det ska bli jättekul, att träffa er alla!!

Presentation


Fundringar från Tant Blå

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards